Drumul Cernei, drumul care leagă Diculeştiul de Roeşti sau Vâlcea de sud de Subcarpaţi, va fi reabilitat

Vorbim de un drum care este folosit de toate comunele aflate de la Cotoşmanu spre sud, pe malul râului Cerna, râu care se rupe sus, la Vaideeni şi caută cărare pentru a se vărsa jos, la Diculeşti, în Olteţ.

„Este o mare realizare acest drum, care va intra în reabilitare completă prin fonduri guvernamentale şi proiect implementat de Consiliul Judeţean Vâlcea. Un drum care schimbă cu totul, din punctul meu de vedere, toată zona, facilitând accesul investitorilor. Se ştie că sudul Vâlcii are un uriaş potenţial agricol şi în industria extractivă”, spune primarul din Diculeşti, Arman Cupăreanu.

Cei 36 de km din DJ 643 B, drum care pleacă din DJ 643 Băbeni Olteţu şi străbate localităţile Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stăneşti – Măciuca – Cermegeşti – Chirigeşti – Bărbărigeni pentru a ajunge la Roeşti, vor fi reabilitaţi prin program guvernamental, investiţie a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Şi în Diculeşti, în acest an, investiţiile publice vor fi destul de ample. În 2018 continuă procesul de modernizare a infrastructurii, priorităţile primarului fiind ca şi ultimele cătune să aibă reţea de apă potabilă şi canalizare, să se încheie asfaltarea drumurilor săteşti, să se amenajeze parcurile, dar şi un ambiţios proiect de a conecta localitatea la reţeaua de gaze naturale. Ministerul Dezvoltării a alocat finanţare comunei Diculeşti pentru două proiecte, respectiv extinderea rețelei de alimentare cu apă în toată comuna Diculești şi pentru construirea unei săli de sport.

Totodată, Primăria Diculeşti a semnat contractul pentru achiziţia unui tractor şi a unei remorci, urmând ca, pe viitor, logistica instituţiei să fie îmbunătăţită.

Nu în ultimul rând, agricultura constituie activitatea de bază în economia comunei Diculeşti şi, de aceea, are un potenţial socio-economic de dezvoltare durabilă. Arendarea terenurilor a avut un puternic impact pozitiv în economia comunităţii.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *