Drumul care scurtează distanța Nicolae Bălcescu – Dănicei, pe lista de sinteză a CNI, anunță primarul Landor Moșteanu

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, spune că investițiile în localitate trebuie să aibă un scop, o utilitate și că toate proiectele pe care urmează să le implementeze sunt menite a lega comuna, a o transforma într-unul din cele mai importante rute de tranzit economic în Vâlcea.

”Deja Nicolae Bălcescu este o localitate care preia tot traficul de mărfuri și persoane spre Bucureșți, dinspre zona de sud a Vâlcii, fiind ruta care ocolește Dealul Negru dar ne propunem să facem aici un nod extrem de important pentru că, din punctul meu de vedere, acolo unde este trafic, există dezvoltare, vin investitorii. Iar din punct de vedere al terenurilor, al potențialului pe care comuna îl deține, suntem printre norocoși”, precizează, primarul Landor Moșteanu.

În acest sens se înscrie și proiectul drumul de legătură cu comuna Dănicei, un drum care ar transforma Nicolae Bălcescu într-un nod rutier important, util în principal pentru Dănicei, singura comună din județ care nu are niciun drum direct spre Râmnicu Vâlcea, decât prin Argeș sau Olt.

”Este un drum care scurtează cu 35 de km distanța între cele două comune. Un drum de 3,8 km, aflat pe lista de sinteză a guvernului, Un drum care trece prin Corbii din Vale, Schitu și ajunge în Dănicei. Mulți bălceșteni și mulți din Dănicei au terenuri, au rude aici sau acolo și se impune de urgență realizarea acestui drum care poate promova pe viitor și agro-turismul, peisajul este unul spectaculos. Tot la nivel de drumuri, mai sunt pe lista de sinteză 6,9 km, din care cel mai important este podul spre Dosul Râului, plus pod în zona unde în 2014 a fost construit podul militar. Ar mai fi drumuri în Valea Viei, în Corbi și spre Morărești”, compleatează Moșteanu.

Parcul comunal prin FLAG este deja finalizat la această oră iar pe situații de urgență se reabilitează drumul din cătunul Bunești, sat Șerbăneasa.

Apa și sistemul de canalizare sunt finalizate și vor fi predate spre APAVIL iar la Căminul Cultural din Stoiceni, în cel mai scurt timp va fi dat ordinul de începere. Prin PNDL2, lucrările la poduri și podețe se apropie de 75% stadiul fizic. Iar Școala Gimnazială este în evaluare, pentru a fi reabilitată prin fonduri europene, cel târziu în decembrie va fi semnat contractul.

Și nu în ultimul rând Primăria a depus proiectul privind achiziția de tablete pentru copiii din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *