Drumul Athosului Românesc, drumul din Cheile Muereasca va fi reabilitat

Cheile Sutei, Mânăstirea Athosului românesc, Cheile Muereasca, comuna care se strecoară printre stânci, popas pe Drumul Mănăstirilor și al stațiunilor, locul Sfinxului Valah. Toate acestea poartă un nume, un compozit – Muereasca.

Suntem aproape de Râmnicu Vâlcea, peste deal de Olăneşti, în scorburile stâncoase ale Builei, în fundal de vecernic şi de Sfinţii Părinţi, acolo, unde trandafirii care înconjoară casele cu cerdac, anunţă că aici e altceva.

Nu se ştie de unde au venit, oamenii pietrei şi ciobanii ardeleni, cei care au întemeiat această comună, care strânge râul ca o aortă de spirit, un râu sfânt, purtând biserica devenirii până jos către Olt.

Pare că fiecare casă a izvorât din piatră, dar odată crescută a împins muntele mai lateral, au construit drum şi poduri şi au lăsat azi, lumii, timpului, cel mai frumos loc aproape de Râmnic pentru a ne bucura de el.

Proiectele de infrastructură ale localităţii păstorite de Ion Ungureanu sunt ample pe următorii ani. Şi înseamnă modernizare DC 171 Muereasca de Sus – Pripoara, km 0+000 – 1+050, 1,05km, în valoare de 328,808.00 lei dar şi un nou pod în Muereasca de Sus, în valoare de 634,000.00 lei.

Dar ce este mai important însă, Drumul Mănăstirilor, cel mai frumos drum al trecătorii, drumul care duce la Athosul României, drumul care poartă drumeţul spre Sfinxul Dacic, va fi reabilitat prin OG 28, în urma unui proiect depus de Consiliul Judeţean Vâlcea.

Astfel, cei 14 km ai DJ 658 Gura Văii – Malu Vârtop – Hotarele – Muiereasca – Găvănești – Mănăstirea Frăsinei vor fi reabilitaţi. Valoarea este de 25,634,440.00 iar localitatea de la nord de Râmnic are toate şansele pentru a deveni cartierul de lux al municipiului nostru.

„Aşteptăm turismul…Munţi, mănăstiri, chei, ape sulfuroase, conace boiereşti, drumul staţiunilor, comuna are absolut tot compozitul pentru a deveni destinaţie turistică de excelenţă”, spune edilul Ion Ungureanu.

Liviu POPESCU

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *