Drum expres în regim de autostrada, în 2 ani, între Craiova şi Piteşti, avantajos pentru Drăgăşani

Președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, afirmă că pentru drumul expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova- Pitești există deja acord de mediu, iar procedurile vor fi urgentate, lucrările urmând să fie scoase la licitație pe tronsoane.

„Procedurile pentru drumul expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova—Pitești vor fi urgentate potrivit unei decizii politice asumate la Comitetul Executiv Național de la Sinaia de către președinții organizațiilor județene PSD din Oltenia, președintele partidului Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu. Construcția unui drum expres de mare viteză în regim de autostradă (lățime standard drum expres — 21 m, lățime drum expres de mare viteză cu regim de autostradă Craiova-Pitești — 23 m, viteză de rulare — 130 km/h, două benzi pe sens, separator de sens, fără bandă de urgență) are avantajul unui timp mai scurt de execuție decât dacă s-ar fi construit autostradă”, afirmă Manda, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Potrivit președintelui PSD Dolj, pentru acest proiect există deja acordul de mediu, iar lucrările vor fi scoase la licitație pe tronsoane și cele mai importante care vor fi date în folosință sunt centurile orașelor Balș și Slatina.

„În luna mai vor fi finalizate și scoase la licitație proiectarea și execuția și sperăm că după parcurgerea tuturor procedurilor, în această toamnă, să avem un câștigător care va demara începerea lucrărilor. Oltenia nu mai putea aștepta șase ani pentru o autostradă! În doi ani de zile sperăm că vom circula deja pe un drum expres de mare viteză cu regim de autostradă, care se va intersecta cu A1 undeva la km 70”, afirmă Claudiu Manda în comunicat.

Președintele PSD Dolj, care a participat vineri la întâlnire premierului Sorin Grindeanu cu reprezentanții Ford la Craiova, afirmă că decizia a fost prezentată în cadrul acestei întrevederii.

„Când Ford a decis să vină la Craiova, a pus condiții legate de infrastructură. Spre deosebire de alte guverne care au tot tergiversat această problemă, actualul guvern, sprijinit de toți factorii politici, a ajuns la un acord și a trecut de la vorbe la fapte’, mai spune Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului.

Execuția drumului dintre Pitești și Craiova va demara la începutul anului viitor, a anunțat vineri premierul Sorin Grindeanu, precizând că, la sfârșitul lunii mai, va fi finalizată documentația pentru proiectarea și realizarea acestuia.

După o vizită la Fabrica Ford din Craiova, șeful Executivului a precizat că a discutat cu conducerea acestei companii despre infrastructura din zonă.

„La sfârșitul lunii mai, documentația pentru proiectare plus execuție (…) va fi finalizată, astfel încât se va putea lansa spre licitație. Asta ne face optimiști gândindu-ne la anumite termene. În toamna acestui an, vom avea câștigătorul acestei licitații și cu toate organizările de șantier (…), cea mai lungă perioadă ar fi ca, la începutul anului viitor, să înceapă efectiv execuția drumului dintre Pitești și Craiova”, a declarat Grindeanu.

Potrivit premierului, acest drum este „extrem de important” atât pentru Ford și pentru celelalte companii din Craiova, dar și pentru oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *