Dramatic pentru economia vâlceană: Doar 13 localități din 89 sunt racordate la rețeaua de gaze!

O industrie, o economie bazată pe producție are nevoie de utilități. Și nu doar apă, curent și canalizare. Are nevoie de gaze naturale. De aceea probabil județele din Ardeal sunt cele mai avansate industrial. Pentru că resursa de care este nevoie în majoritatea proceselor idnsutriale este gazul.

Gazul este util până la urmă și pentru încălzirea unei hale industriale cu muncitori. Gazul este util pentru un cartier rezidențial, pentru confortul unei locuințe.

Să vedem cum stă la acest capitol județul Vâlcea.

Din cele 11 orașe ale județului, racordate la gaze sunt – Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Bălcești, Băbeni, Govora, Olănești, Călimănești și parțial Ocnele Mari. Adică 7 orașe au gaze și să spunem o treime din Ocnele Mari. Rămân pe dinafara rețelei orașe mari precum Horezu, Brezoi și Berbești.

La nivel de comune situația este catastrofală însă. Gaze naturale sunt doar în Vlădești, Păușești Măglași, Mihăești, Orlești, Prundeni și cam atât. Adică doar 5 comune din 78!

Asta înseamnă dezastru. Adică din cele 89 de localități din Vâlcea, doar 13 sunt racordate la rețeaua de gaze naturale.

Și noi vrem industrie? Vrem economie? Vrem investitori? Ce să facă? Să împacheteze paie? Cred că și acolo trebuie gaze naturale. Putem noi să avem autostrăzi și pe deasupra județului, dacă nu avem infrastructura de utilități, nu va investi nimeni aici. Jumătate dintre comunele metropolitane nu au gaze – Dăești, Runcu, Bujoreni, Budești comune care sunt gard în gard cu municipiul.

Asta este mapa pe care să o prezinte guvernului, parlamentarii vâlceni. 13 localități din 89 au gaze, adică undeva sub 15%. Este dramatic. Și noi vrem ca satele să nu fie depopulate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *