Drama la Morgă: 4 cadavre greu de identificat

Fiecare dintre cei care au ajuns la morgă, ca ultimă destinaţie, trebuia să treacă prin supliciul acesta. Rând pe rând, cei care îşi căutau rudele sau prietenii dispăruţi erau chemaţi să privească trupurile arse şi neidentificate. Autorităţile nu au găsit acte la mulţi dintre cei decedaţi. Unii au avut acte la ei, dar flăcările ucigaşe le-au topit. Un reprezentant al IML a anunţat, sec, oamenii împietriţi de durere: “Sunt patru corpuri  a căror identificare va fi foarte grea. N-au acte sau alte elemente pe baza cărora să poate fi stabilită identitatea… Identificarea va dura, nu ştiu cât…”.

Mulţi dintre ei au ajuns la morgă după o noapte îngrozitoare, în care au umblat pe la spitale ca să-şi caute fetele, băieţii, fraţii, iubitele sau iubiţii. O noapte de coşmar. Durerea nemărginită a celor care îi găseau la morgă pe cei dragi era, din când în când, spartă de privirile fericite ale celor care ieşeau din clădire, ştiind că printre morţii de acolo nu sunt cei pe care ei îi caută. “Ne-a trecut glonţul pe la ureche…”, abia şoptea un părinte. Nu ştia unde e băiatul lui, dar, barem, nu era în frigiderele morgii.

A intrat în morgă după o prietenă şi a găsit două

Din nefericire, cei mai mulţi n-au avut acest noroc. Un copil a căzut ca secerat atunci când numele pe care l-a strigat un funcţionar era numele pe care nu voia să-l audă. Pur şi simplu trupul lui obosit a cedat când cel mai negru coşmar al vieţii lui a devenit realitate: sora lui era acolo, la morgă. A dat cu capul de caldarâm şi s-a auzit un zgomot sec, ca o palmă dată pământului. Lângă el, o femeie plânge, în genunchi, pe asfaltul rece. Şi pentru ea, aceasta a fost ultima destinaţie după noaptea de coşmar, în timp ce din clădire se aud ţipete de durere. Suferinţa celor care au mai recunoscut un trup desfigurat taie zidurile, după care autorităţile mai bifează o victimă identificată. De fapt două… O fată a intrat în locul unei mame care abia se ţinea pe picioare, ca să-şi recunoască prietena. Angajaţii IML nu au lăsat-o pe mamă să intre. Corpul era mult prea deteriorat… Fata a intrat şi a văzut ceva în plus… În loc de o prietenă moartă, pe faianţa rece erau două! “Erau Carmen şi Diana!”, abia şopteşte, printre lacrimi. Odată cu ea intrase şi un băiat. Când a ieşit avea peste gură şi nas un batic, de genul celor ale cowboy-lor. Mirosul de carne arsă fusese prea puternic pentru el. S-a aşezat în fund, pe bordură, şi a sunat pe cineva la telefon. “Ce să se întâmple? Nimic! Mi-a murit prietena, arsă de vie. Sunt la IML…”, apoi a izbucnit în plâns.

Toni, un publicitar între două vârste, a venit pentru doi prieteni. Pentru basistul trupei Goodbye to Gravity, Vlad Ţelea şi pentru alt prieten, Radu Palada, zis Rădaşcă. L-au identificat după un tatuaj, o rădaşcă desenată pe un braţ. Altfel ar fi fost prea greu… Şi durerea e abia la început. (evz.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *