Drăgoeștiul este localitatea interferențelor culturale Vâlcea – Olt

Situată la limita sud-estică a județului, pe drumurile vechi ale Olteniei spre capitală, comuna Drăgoești, bazin de istorie și legende, localitatea unde s-a născut Mihai Viteazu, poate deveni oricând un pivot cultural între Olt și Vâlcea, între Oltenia și Muntenia. Pentru că la Drăgoești se întâlnesc și se întrepătrund perfect cele două regiuni, tradiții, port popular, arhitectură.
”Este drumul vechi al Bucureștiului, a fost multă vreme artera care unea Argeșul de Oltenia, pentru că localitatea noastră a fost componentă a regiunii argeșene. Aici se întâlnesc mai multe stiluri. Drăgoeștiul este o mixtură de Oltenia și Muntenia, din care a ieșit Vâlcea, un județ de interferențe. Noi vrem să valorficăm acest aspect, mai ales că avem un centru cultural deosebit, putem crea evenimente care să lege regiuni istorice ale României. Suntem o poartă de intrare în județ, la limita Depresiunii viticole a Drăgășaniului dar și a zonei pomicole a Argeșului. O zonă cu un potențial crescut, spun eu și care se poate dezvolta. De aceea și proiectele noastre au venit în a pune accent pe ce avem noi de oferit”, spune primarul Bebe Melente.
Asta se vede și îm faptul că sunt multe case noi în comună. Oamenii au fost atrași și de frumusețea locului, o comună care se întinde între dealurile estice ale Vâlcii și lunca Oltului, precum și de o infrastructură pusă la punct – utilități, drumuri reabiltate, școli moderne și grădinițe, curățenie și ecologie, localitatea fiind printre primele zece ale Vâlcii, la capitolul salubrizare.
Cu ultimul proiect care se va semna în perioada următoare pe Anghel Saligny, se termină și ultimii 3,85 km de drumuri, adică toată trama stradală din comună. Iar alte 26 de camere de supraveghere vor completa complet sistemul de securitate și siguranță al locuitorilor din Drăgoești.
Iluminatul public va fi completat cu aproximativ 220 de lămpi cu led iar școala intră în modernizare prin PNRR, reabilitare energetică și asigurarea unei independențe din punct de vedere al consumului de căldură și energie electrică.