Drăgoeştiul – comuna care din noroi a ajuns în „Europa de Vest”

Prea puţine localităţi se laudă cu un sens de tranformare atât de galopant cum este Drăgoeştiul administrat de Gheorghe Melente. O comună care, doar acum câţiva ani, era considerată un fel de Kandahar al Vâlcii, azi se luptă chiar dacă neoficial la statul de mic orăşel de lunca Oltului. Adminitraţia a făcut minuni aici, în fiecare lună, la Drăgoşeti erau cel puţin 5-6 şantiere în live cum s-ar spune. Ba, se lucra la apă, la canalizare, la staţiile de epurare, la rigole, la străzi, la sistemele de colectare apă pluvială, fie se modificau podurile sau podeţele, fie se lucra la şcoli, la căminul cultural, la grădiniţe, la biserici, la dispensar, la consolidare de maluri. La Drăgoeşti se contrazice teoria, că o localitate situată departe de oraş, are prea puţine şanse de a se dezvolta. Nu-i aşa, direcţia este să comsolidezi oraşul pe care îl deţii. dragoesti, inainte„Prea puţine şanse cred că au fost date acestei comune de a se moderniza, atunci când am preluat mandatul. Dar am avut parte de o echipă şi mai ales că sunt un tip temperamental. Eu nu pot sta la un birou, pentru mine, munca de primar este acolo. Nu pot să nu trec pe la fiecare lucrare, să stau de vorbă cu constructorii, să stabilim un grafic, să vedem ce dificultăţi întâmpină, ce soluţii avem”, spune Melente. De fapt, primarul umblă veşnic la el cu notiţe, unde îşi scrie fiecare etapă pe care consideră că trebuie atinsă. „Şi mai e ceva, trebuie să îl asculţi pe om. Nu cred că am nevoie de ode sau de laude. Mai degrabă am nevoie de a auzi de la om care sunt problemele lui, ce anume îl neumlţumeşte şi atunci să văd ce pot face eu pentru el”, adaugă primarul.

Astăzi, Dragoeştiul se poate lăuda cu o infrastructură pe care puţine alte localităţi o au. Următorii ani, se va trece la altă etapă, după ce drumurile vor fi 100% asfaltate, apă şi canal vor beneficia majoritatea localnicilor, sunt şanse pentru ca Drăgoeştiul să primească şi identitatea cultural-urbanistică. Adică un iluminat stradal, pesigistică, transformarea într-o comună pe tipic vest-european, mai ales că sunt discuţii că drumul judeţean care tranzitează comuna ca un bulevard, va fi reabilitat. Drăgoşetiul va deveni, astfel, şi o comună care se va afla pe ruta care va lega Slatina de autostrada Sibiu-Piteşti, astfel se deschide un culoar propice investiţiilor şi creşterii locurilor de muncă. Iar dacă şi programul de irigaţii anunţat de cabinetul Ponta va fi aplicat, atunci lunca Oltului spre Drăgoeşti va aduce un plus de dezvoltare în domeniul agricol.

dragoesti, dupa„Pentru asta, însă nu trebuie slăbite motoarele. Am luat comuna de la zero şi acum se spune că minunile nu sunt doar în basme. Ci se petrec la Drăgoeşti. Mai avem mult de lucru, spun eu. Dar finalul va fi unul de excepţie”, conchide Melente.

A.P.

One comment

  • nicolae fildiroiu

    Da,primarul Bebe Melente este ca argintul viu,am stat trei zile in comuna si cred ca l-am vazut in fiecare zi trecand pe la lucrarile pe care le desfasoara si le supervizeaza in cadrul comunei Dragoesti.Dar asta parca nu este tot,are omul asta un har de avorbi si de a mangaia cu vorba pe oricare localnic,iar felul sau de a se apleca si de as nota fiecare plangere sau sugestie venita de la oamenii satelor ce le pastoreste,este de asemenea o mare calitate…Cineva chiar sunea ca Bebe este ca un tata.Bine sunt si opozantii,oameni ce sunt mai conservatori si care parca le este ciuda de ce vad in comuna lor,le inteleg frustarea,au fost alaturi de fostul primar care a incercat si el sa faca cate ceva,dar stiti cum este..viata merge inainte.Acum este parca altceva sa vezi oamenii zambind si bucurandu-se de cunfortul drumurilor asfaltate,iluminate,iar nu peste mult timp beneficiind de apa curenta si canalizare.Astfel comuna Dragoesti intra in randul comunelor din judetul Valcea cu standard ridicat de civilizatie…La mai mare,ca se poate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *