Drăgoeşti, pe drumul cultural-european

Renumită ca fiind comuna lui Mihai Viteazu, Drăgoeștiul a devenit atractivă prin simplu fapt că, în ultimii patru ani, administrația locală a lucrat temeinic la proiecte care au fost finanțate din fonduri europene, astfel s-a introdus apa și canalul, drumurile au fost asfaltate, s-au reabilitat căminele, școlile, s-au facut punți pietonale, poduri, canale colectoare pentru preluarea apelor pluviale, astfel evitându-se inundațiile, destul de frecvente anilor anteriori și multe altele.

În această oerioadă au loc branșamentele gospodăriilor la rețeaua de apă și canal și s-a început intabularea parcelelor pe luncă, pentru delimitarea izlazului comunal, deoarece o asociație din localitate va începe arendarea terenurilor de la populație.

Administrația locală încearcă să de-a un aspect plăcut și să asigure condiții pentru un trai decent comunității. Perspectivele dezvoltării se văd cu ochiul liber, dar primarul Gheorghe Melente are ambiții mari și vrea să termine de asfaltat și de introdus apa și canal în toată comuna.

”Am depus alte patru proiecte pentru continuarea modernizării infrastructurii, pentru că este cea mai importantă pentru localitate. Mai avem de asfaltat doar 12 km de drumuri și acesti ultimi 12 km , vom termina de asfaltat toată comuna. Toți locuitorii din Drăgoești vreau sa aibă asfalt când ies din curți, dar și apă și canal. Pentru asta, am depus proiect și pentru extindere apă și canal în lungime de 10,5 km, astfel vom avea o acoperire a localității de 90%. Și ultimul proiect este modernizarea iluminatului public, pentru că vreau să extind cu 400 de lămpi cu led. De asemenea, din buget local, vom reabilita școala, respectiv o izolație termică, după care fațada trebuie refăcută. Un lucru foarte important pentru noi, ca și comunitate, este faptul că am semnat protocolul cu Compania Națională de Investiții și vom avea un așezământ cultural, la Buciumeni, locul de naștere al lui Mihai Viteazu, dar și o colecție muzeală, iar prin asta vom pune mai mult în valoare Drăgoeștiul. Așezământul cultural  va purta numele fostului domnitor Mihai Viteazu, născut la Buciumeni și botezat la Biserica Sfinții Trei Ierarhi din localitate.”, a încheiat edilul.

Claudia POPA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *