Drăgoești, o poveste de succes la poarta de intrare în județul Vâlcea

Printre intrările în Vâlcea dinspre Olt, cu precădere dinspre zona viticolă a Drăgășaniului, avem una din cele mai plăcute comune vâlcene, și anume Drăgoești. Vorbim de localitatatea care străjuie culmile de est ale dealurilor Vâlcii, oferind o notă de eleganță Văii Oltului, aici, unde s-a născut Mihai Viteazu.

Drăgoești este o comună care s-a transformat radical în ultimul deceniu, se prezintă ca un mic târg urban, un loc, unde casele, drumurile, parcurile, școlile au reușit să pună în evidență această localitatea administrată de Gheorghe Melente.

”Un lucru este cert, se caută terenuri pentru case, se cumpără case. Vin tineri care sunt plecați de ani buni în străinătate și spun că la un moment dat vor reveni aici definitiv. Sunt mulțumiți de ce am reușit noi ca instituție să rezolvăm. Eu mă hazardez să spun că undeva după 2025, fenomenul migrației va încetini. Și că odată cu dezvoltarea economiei românești cu creșterea nivelului salarial, vom avea o o forță de muncă, una care va rămâne în țară. Plus că noi dacă vrem să atragem populație din zona mijlocie va trebui să venim cu o localitatea care are standarde de confort”, spune primaru Melente.

Localitatea este  căutată pentru relativa apropiere de cele două muncipii, Râmnicu Vâlcea și Drăgășani, pentru așezarea sa în lunca Oltului, pentru cum s eprezintă infrastructura stradală, pentru faptul că este o localitatea aflată în plin proces de dezvoltare economică.

În prezent, atât primăria cât și investitorii privați au înțeles că resursa agro-turistică, pe domeniul psiciol este una propice acestei zone. Și au demarat mai multe proeicte în acest sens, de valorificare a lacurilor, iazurilor aflate în apropierea râului Olt. Administrația are în proiect amenajarea pieței de pește.

Dar nu în ultimul rând localitatea are un amplu proiect cultural și anume Centrul Cultural Mihai Viteazu. De altfel, așa cum mai spus, toate instituțiile, cele școlare, medicale sunt puse la punct.

După finalizarea drumului județean care leagă zona de sud, județul Olt de Râmnicu Vâlcea, pe malul stâng al râului Olt, putem vorbi de o comună Drăgoești, o adevărată poartă de intrare a Vâlcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *