Drăgoeşti, o localitate cu o infrastructură impecabilă

În localitatea unde este certificat locul de naştere a marelui domnitor al unirii, Mihai Viteazu, nu ai cum să intri fără să îţi placă. Pentru că Drăgoeştiul doreşte să conteste teoria că o localitate situată departe de oraş nu are premise de dezvoltare sau că are o infrastructură deficitară.

Nu e aşa, Drăgoeştiul a găsit, probabil, soluţia – să devină oraş, cel puţin la nivelul de infrastructură, de petrecere a timpului liber, cu un potenţial turistic ce poate capitaliza pe cei care vor să ştie că avem, în judeţ, o localitate cu două pârâuri gemene.

Da, o pată de culoare, în satul Geamăna chiar există două pârâuri identice, care au albii similare, care curg în paralel şi care deschid un peisaj de îţi taie respiraţia. Când am ajuns prima dată acolo, am avut senzaţia, pentru început, că nu Melente2este toamnă, nu sunt în Vâlcea, ci sunt undeva într-un colţ de cer, unde timpul nu mai are minute, nu mai are nici secunde.

Am dat de legenda Mariei şi a Magdalenei, două fete din Evul Mediu, care au fost pierdute de familie în mijloc de pădure şi care au pornit spre casă. Au mers zile întregi şi apoi au ales să se despartă. Ani buni, cele două fete au cutreierat lumea, au avut familiile lor, dar nicidoată nu au renunţat la a se căuta. Şi aproape de bătrâneţe, cele două fete s-au regăsit şi au depănat împreună poveştile de viaţă pe care le-au trăit. Istoria este lungă, dar bătrânii de acolo, din Drăgoeşti, o ştiu pe toată.

Revenind la prezent, trebuie să spunem că, lunar, la Drăgoeşti se întâmplă câte ceva. Bebe Melente este chiar primarul pe care oamenii l-au vrut. Omul care umblă cu notiţele la purtător, care trebuie să treacă zilnic pe la un şantier, să tragă cot la cot cu muncitorii de pe şantier.

 L-am văzut acum două luni, fixând, alături de băieţi, un tub de ciment pentru o subtraversare. Melen3Acum o lună, deja era un canal colector, un podeţ şi se putea circula fără probleme în zonă.

Dar nu este singurul şantier din zonă. Se finalizează podul din punctul Rada Gheorghe. Pe lângă asta, s-a refăcut podeţul în punctul Geamăna. O altă lucrare pe care edilul Melente a monitorizat-o a fost podeţul de la Geană.

„ În prezent se lucrează  la proiectul pentru intabularea a încă 8 km de drumuri de interes local, din care 3 km cu perspectivă de asfaltare anul viitor, în iulie–august. Tot în Drăgoeşti, se refac drumurile şi acostamentele pe unde s-a introdus canalizarea. În prezent, urmează punerea în funcţiune a reţelelor de apă şi canalizare. Mai trebuie menţionat şi faptul că, în satul Geamăna, s-au construit 12 podeţe”. În acest moment, în Drăgoeşti nu mai există cătune izolate, sunt punţi peste tot. Melente vrea ca anul viitor să nu mai existe drum neasfaltat.

Vestea bună vine însă de la Craiova, drumul judeţean care tranzitează localitatea de la nord la sud va fi complet reabilitat, Drăgoeştiul devenind o localitatea de tranzit pentru cei care vin dinspre Drăgăşani spre Budeşti şi spre viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti.

Singurul lucru deci, pe care autorităţile locale îl aşteptau, începe să devină posibil, pentru că orice localitate de tranzit Melente1comercial automat permite dezvoltarea de investiţii private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *