Drăgoeşti, comuna primarului “diriginte” de şantier

La Drăgoeşti şantierele sunt în toate punctele cardinale ale comunei. Fie se asfaltează, fie se fac poduri sau podeţe, fie se amenajează canalele colectoare, fie se lucrează la poriecte sau documentaţii, toate au acest scop, realizarea unei infrastructuri demne de o comună a prezentului şi a viitorului.

De exemplu la nivel de drumuri, se află în lucru –  drumul de la Andrei Harga,  drumul la Pui de Murg, drumul la Bizuini, drumul la Cimitir Geamăna, drumul la Florel, drumul la Rada Aurelia, drumul la  Biserica Vlădonia Constantin,  drumul la Spital (3 km), drumul la Țigănie, drumul la Enache, drumul la Preda Radu, drumul la Fuiorea Dinică, drumul la Liță, drumul la Fuiorești, drumul la Cârstea Emil, drumul la  Ilinca Radu, drumul la Sănculescu Geamăna. La acestea se mai adaugă alte 5 drumuri în satul Boncani.

Din punct de vedere tehnic se lucrează la documentația pentru asfaltarea ultimelor drumuri: Ancuțoiu Ion, Văcăroiu Gheorghe, Tănase Constantin, Stăvaru Gheorghe și drumul la Bloc care, potrivit edilului Gheorghe Melente ar putea fi asfaltate până la începutul verii viitorare.

Edilul localităţii mai adaugă şi faptul că în două săptămâni se încheie cu sistemul de alimentare cu apă și canalizare, iar după probele de apă, vor urma branșamentele.20150923_134529

Miercuri însă, edilul Melente a fost prezent la unul din canalele colectoare din comună, unde vechiul pod sau mai exact, vechea subtraversare de 1 metru în diametru nu făcea faţă în perioadele cu precipitaţii abundente. Astfel au fost aduse două tuburi de ciment de 3 metri în diametru pentru a schimba soluţia subtraversării.

Operaţiune deloc uşoară, pentru că cele două tuburi au fost manevrate cu o automacara de mare tonaj dar şi cu un excavator. Situaţia se complicase în momentul în care efectiv macaraua se ridicase de pe calele din faţă, dar am putut remarca un primar de tip diriginte de şantier obişnuit cu comenzile macaragiului – vola, mola, cârlig, ia braţ, lasă braţ. În cele din urmă, subtraversarea a fost realizată, categoric cele două tuburi vor prelua orice debit ar veni de pe versanţi în canalul colector iar gospodăriile din zonă nu vor mai fi inundate.

CP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *