Dragnea scade, Iohannis creşte în sondajul PSD; 55% dintre români de acord cu protestele

În sondajul PSD, peste 55% dintre respondenti sunt de acord cu protestele, iar Liviu Dragnea a înregistrat o scădere dramatică în topul încrederii, singurul care a crescut fiind Klaus Iohannis. Pe primul lor rămâne Firea.

Deși 55% dintre respondenți spun că sunt de acord cu protestele anti-Guvernul Grindeanu, doar 40% consideră că acesta ar trebui să demisioneze.

Așadar, la întrebarea „Dumneavoastră personal sunteți de acord cu protestele din București și alte orașe din țară?”, răspunsurile au arătat astfel:

– 55% DA.

– 37% NU.

– 8% Nu pot aprecia/ NR.

Mai departe, la întrebarea „În opinia dumneavoastră, Guvernul Grindeanu ar trebui să demisioneze?”, răspunsurile au arătat astfel:

– 40% DA

– 51% NU.

– 9% Nu pot aprecia / NR.

La întrebarea „Dumneavoastră personal ce părere aveți despre următoarele personalități?” au declarat că au o părere bună despre:

1. Gabriela Firea 54 %

2. Klaus Iohannis 49 %

3. Călin Popescu Tăriceanu 42 %

4. Laura Codruța Kovesi 42 %

5. Liviu Dragnea 34 %

6. Traian Băsescu 31 %

7. Nicușor Dan 30 %

8. Daniel Constantin 27 %

9. Alina Gorghiu 25 %

10. Raluca Turcan 22 %

Sondajul a fost realizat de AVANGARDE, la comanda DC News, în perioada 6-8 februarie 2017, prin metoda CATI – interviuri telefonice asistate de calculator.

Un sondaj similar, efectuat de Avangarde după alegerile, îl plasa pe Liviu Dragnea în topul încrederii, cu 48 de procente, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, cu 47%. Klaus Iohannis, în prăbușire de formă, ajungea doar la 41 de procente încredere. Nicușor Dan se plasa la finalul clasamentului cu, 23%, iar Alina Gorghiu încheia plutonul, cu 21%.

Se observă că scandalul OUG 13 a erodat puternic încrederea în Liviu Dragnea și l-a reîncărcat politic pe președintele Iohannis. Liderii Opoziției câștigă câteva procente, în vreme ce votanții Puterii se reorientează spre personalități din partea Stângă, neimplicate în scandal, cum ar fi Gabriela Firea și Daniel Constantin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *