Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan, Nicolicea, Nicolae, Codrin, Olguta trebuie să facă un pas în spate, altfel PSD dispare total

Cel mai dezastruos rezultat pentru PSD de la Ion Iliescu încoace. Un scor pe care în 2016 nici nu şi-l imaginau membrii simpli de partid, când câştigau alegerile cu un confortabil 45%.

Cum au reuşit acest lucru? Doi factori au conlucrat perfect la acest eşec. Primul a fost cel biologic. Electoratul tradiţional al PSD dispare biologic, a apărut un nou tip de electorat, electoratul tabletei, europenist şi care lucrează fie ca sudor, badantă în Italia, fie inginer IT, dar care vrea oameni cu charismă şi care măcar să dea aparenţa de indivizi care nu sunt jupâni, îmbuibaţi. Care nu acceptă pensii speciale, stipendii, nu vrea să vadă funcţionari incompetenţi, nu vrea să vadă tot felul de ţoape cocoţate în funcţii….Nu vrea să mai vadă promovări criterii politice.

În România a apărut o clasă de mijloc, una care se dimensionează, care creşte, care se cizelează şi care începând din acest an, va juca în campanii electorale.

Dar al doilea, cel mai grav este lupta pentru justiţie. De la celebra Ordonanţă 13, PSD-ul lui Dragnea a părut că numai asta vrea să facă. Totul pentru a salva liderul de închisoare. mai rău, poate că da, multe modificări la legile justiţiei erau oportune, dar când o faci cu Iordache, Nicolicea, Şerban Nicolae, oameni care nu au priză nici la electoratul din Ghioroiu, atunci îţi asumi acest dezastru. Plus grozăvia cu statul paralel, care nu prinde nici la Albert al meu de 10 ani.

Când schimbi 2 premieri charismatici, Grindeanu şi Tudose, care au reuşit să scoată castanele din foc şi vii cu o tanti obedientă, când efectiv organizaţiile locale se chinuie să acopere rahatul de la centru, aşa ajungi la scorul ăsta. Degeaba fac diguri, organizaţiile locale, când barajul de la centru crapă pe mai multe orificii. Digurile din aval nu pot acoperi tăvălugul de la centru.

Electoratul român s-a emancipat. Este altul. Are alte aşteptări. Nu vrea oportunişti, nu vrea îmbuibaţi, nu mai plânge pe umerii victimelor. Nu o mai vrea pe Androneasca, pe Carmen Dan. Nu îl vrea pe Dragnea. Dragnea trebuia să se retragă, după ordonanţa 13. pentru că valul de furie, probabil şi cu destulă manipulare, agresivitate, a reuşit să adune două tabere. Elitele şi şoferii de TIR. Niciodată aceste 2 tabere nu ar fi stat la aceeaşi masă. Dar cele două categorii muncesc cinstit aici sau în afara ţării. Aceştia nu acceptă ca un senator cufurit să fie dus cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti.

Iar satul românesc s-a schimbat şi el. Merg lunar, zi de zi, în teritoriu şi spun clar că în Vâlcea, omul de rând nu-l vrea pe Dragnea. Omul are facebook, are televizor, comunică, vede. Li are pretenţii. Şi spun de satele cu apă, canal, gaze şi cu oamenii care merg zi de zi la muncă.

Dacă după această seară, Dragnea, Dăncilă, Iordache, Nicolicea, Codrin, Nicolae, Olguţa nu pleacă din fruntea PSD, atunci în 2020, nu va mai exista acest partid. Dacă partidul nu se reformează în acest an, este adio şi colivă.

Al doilea pas este clar demisia cabinetului Dăncilă mâine dimineaţă. Şi, până în 2020, PNL şi USR plus alte susţineri din parlament,  să-şi asume guvernarea.

În fine, voturile pentru USR şi PNL, sunt de fapt voturi anti-Dragnea şi pentru justiţie. Nu neapărat că ei sunt frumoşi şi deştepti. Este un vot clar care a crescut cu OUG 13, un vot negativ pentru un sistem de legi, modificate de nişte caricaturi politice.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *