Dragi simpatizanţi pesedişti, penelişti, userişti, încercaţi să gândiţi cu propriul cap nu cu ideile partidului, nu fiţi Ultrasi

Pentru că nu tot ce debitează Orban e literă de lege, nici alegaţiile lui Barna nu sunt sfinte scripturi şi nici teoriile lui Ciolacu&Co nu sunt fundamentele mersului pe jos.

Am întâlnit diverse persoane care au afirmat “Dacă a spus PNL asta, eu ca alegător loial am făcut-o”, în cazul alegerilor prezidenţiale din 2009, când galbenii au votat cu PSD-ul lui Geoană în turul 2.

Indivizi care s-au aliniat în spatele unui partid şi ascultă predicile liderilor ca pe lumina sfântă, deşi debitează enormităţi, indiferent de formaţiune.

Eu sunt inginer ca formaţie şi merg pe spirit matematic şi spun următoarele: Nu tot ce debitează Orban sau Barna este înţelept cum nu tot debitează PSD este prost. Că în ultimii 3 ani, PSD a debitat mai multe nerozii decât ambele partide la un loc, asta e altă poveste. Numai că şi aberaţiile economice ale PNL, pe când era în opoziţie se dovedesc chiar şi pentru ei, acum nuci tari. Nu mai spun de stângăciile absolut ludice ale lui Barna.

În fine, cel mai indicat este o poziţionare în afara schemei celor trei partide şi cu mintea proprie a discerne predicile lor. Cu un cap limpede se poate observa că de cele mai multe ori sunt tămâie şi rar spun lucruri care cu adevărat sunt utile. Sau fac lucruri utile.

Se ţopăie de fericire când liberalii le-o trag pesediştilor, se ţopăie de fericire când peneliştii o dau de gard.

Se râde atunci când USR trage pe lângă poartă.

Vorbim de întreagă o galerie de fani, ultras, ai celor trei partide care stau cu ochii aţintiţi pe cealaltă echipă, pun petarde, scriu lozinci, sunt nucleul dur al acestor formaţiuni…Sincer? Asta înseamnă oameni fără personalitate şi fără discernământ, oameni care trebuie să copieze modele şi icoane, pentru că nu au încredere în ei.

Liviu POPESCU

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *