Dragi PNL și PSD, Bucureștiul nu e bombardat de ruși, așa că, guvernăm și noi ceva?

Noi, ăștia muritorii, mirenii, avem tot dreptul să ne uităm la televizor la război, dar din păcate, în acest moment România nu pare o țară guvernată. Nu avem parlament, nimeni din conducerea acestei țări nu mai face nimic. De parcă Bucureștiul este bombardat. Și ei zeii se uită la televizor. Sau stau pe plăci de OSB la simpozioane cu refugiați.

Pardon, mai muncește cineva,  ministrul Sănătății care pune paie în foc, cu acele pastile de iod, de parcă nu am fi noi destul de prăpăstioși. Iar guvernul elaborează o lege care se numește ”situație de criză”. Ca să nu folosească de fapt termenul direct de ”stare de război”. Să le spună cineva că Putin doar pe ruși îi arestează dacă pronunță acest cuvânt, nu pe mioriticii de București.

În fine, din păcate, cabinetul și parlamentul ăsta al nostru nu mai lucrează. În loc să profite de faptul că lumea bună economică se mută din Rusia și să stea la pândă să-i atragă aici, ai noștri politicieni au dispărut din peisaj.

În contextul în care benzina la pompă se duce la 8 lei, euro se cumpără cu 5,3 lei, gazele cresc astronomic. România noastră politică e în vacanță sau undeva prin Harkov cred, ascunsă.

Păi ar cam trebui ca în regim de urgență de votăm legea offshore, pentru că este clar că zăcămintele noastre vor fi tentante pentru marile companii și poate ciupim și noi ceva de aici. Ar trebui de exemplu să sprijinim efortul lui Vuza de a achiziționa Rompetrolul, am avea după 20 de ani, capital românesc în această piață.

Ar cam trebui să vedem ce mari companii de top se retrag din Federația Rusă și să le oferim aici siguranță și stimulente pentru a investi. Că de bine de rău, aici avem o democrație funcțională, plictisitoare chiar, dacă nu ar mai apărea căteodată bufonii Simion și Șoșoacă să ne mai distreze.

Sunt mari companii de producție care își închid afacerile în Rusia  și se întorc acasă. Aici România poate să joace admirabil. Dacă am avea cu cine să facem aceste diligențe.

Ar cam trebui să începem să investim în depozite de gaze naturale. Om fi noi a doua țară ca producție de gaze din Europa, dar ca nivel de stocare suntem pe locul 10. Ungaria este pe locul 2 ca și capacitate de stocare.

Am putea gândi o politică agricolă cerealieră pentru acest an, în condițiile în care țara exportatoare numărul 1 (Ucraina) nu credem că anul acesta va mai cultiva ceva printre obuze.

România ar putea așadar profita economic masiv din scoaterea Rusiei economice din ecuație.

Plus că avem un surplus de forță de muncă. Refugiații vor să lucreze și cât vor sta aici pot foarte bine umple golurile lăsate de ai noștri csre sunt plecați în afară. S-a terminat cu pandemia, sectorul HORECA poate absorbi la greu ucraineni. Putem să fim gazde atât de bune încât să reușim chiar să împământenim definitiv câteva mii de ucraineni. Care nu sunt deloc proști, sunt bine educați și vor să muncească.

Dar toate astea ar trebui să le fie sugerate cumva PSD și PNL, parcă astea sunt  partidele care guvernează, am și uitat naiba. Să renunțe la a privi la televizor războiul și să se apuce de treabă, să exploateze această oportunitate, această breșă economică mondială și România să câștige.

Tare mi-e teamă, că nu avem clasa politică oportună, la timpurile prezente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *