Drăgășaniul se transformă treptat într-un centru industrial auto

Coșkunöz, care a făcut pași către creșterea pieței globale prin investiții în Rusia în 2014, a început să investească și în România, la Drăgășani.

CEO-ul Coșkunöz Holding, Erdem Acay, a declarat că la finalul unei investiții de 24 de milioane de euro se vor produce piese pentru modelul DACIA care urmează să fie lansat de Renault și că au început producția în 2020 în cadrul unui acord încheiat pe o perioadă de opt ani.

Afirmând că își propun să își consolideze pozițiile în toate sectoarele și piețele pe care le operează, Acay a spus: „Cu noua investiție pe care am făcut-o în România cu Coșkunöz MA, Europa a devenit unul dintre planurile noastre de expansiune regională”. Subliniind că investițiile lor în România le vor permite să fie poziționate chiar în centrul piețelor din Europa de Est și de Vest, Erdem Acay a spus: „Suntem în contact strâns cu țări precum Germania, Italia și Franța. Facilitatea românească, care este, de asemenea, un punct important pentru piața globală, ne întărește mâna în timp ce formulează strategiile noastre globale de marketing. Vom face prezența noastră globală și mai activă cu investițiile noastre și cu produsele și serviciile pe care le oferim.

Coșkunöz MA, înființată în parteneriat cu Coșkunöz Metal Form și companiile italiene MA din divizia de automobile CLN Group, a început să investească 24 de milioane de euro în Drăgățani.

Erdem Acay a spus că transferul și presele progresive în unitatea de producție care vor fi puse în funcțiune într-o zonă închisă de aproximativ 13 mii de metri pătrați în Drăgășani. El a declarat că producția se va face cu procedee robotizate, sudare cu gaz și procese de laminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *