Două poduri în doar 2 ani au fost construite în comuna Sălătrucel

Sălătrucel este o comună înclinată. E ca o tangentă care pleacă de jos de la Coisca, unde în maxim 2 luni se va termina un prim pod prin POR, şi se duce până la vârful pe care îl vedem de jur împrejur de la peste 30 – 40 de km depărtare.

Acesta este Sălătrucelul, un frumos arhipeleag de străzi care se duc pe lângă case să se reunească în vârful piramidei. Trec prin parcul fosilier, printre zeci de pâraie şi păduri, povestind lumii, cum a apărut acestă localitate, întemeiată de romani, în secolele prime de după Hristos.

Mai mult, lucrările în infrastructură au fost destule în aceşti 2 ani, comuna urmând a beneficia de nu mai puţin de 2 poduri peste râul Coisca şi asta în interval de 2 ani: podul de la Bănăţeni şi podul de la Anuţa.

Primul a fost inaugurat la finele anului 2018 iar cel de al doilea deja se află la etapa turnării pilelor şi culeilor. Un termen posibil ar fi ca în toamna anului 2019 să fie gata.

Primarul Nicoale Sima caută sursă de finanţare şi pentru o punte pietonală dar continuă totodată  din plin asfaltarea reţelei de drumuri, extinderea reţelei de apă şi modernizarea şcolii gimnaziale.

„Nu a fost uşor să facem în 2 ani lucrări de anvergură, dar a trebuit să punem proiectele în ordine pentru a fi siguri că avem surse de finanţare. Să alegem constructori serioşi iar lucrările să respecte graficele. Suntem o comună căutată în ultima perioada pentru locuinţe şi pensiuni. Suntem în strategia turistică a judeţului, deţinem cel mai cunoscut vârf montan din Vâlcea, ne referim la Cozia şi atunci localitatea trebuie să aibă alte standarde de confort pentru cei care optează să se mute aici sau să vină în vacanţe”, spune edilul Nicolae Sima.

Prin comună va trece drumul judeţean care va lega Călimăneştiul de Autostrada Sibiu – Piteşti dar şi Transcozia, drumul care duce spre Vârful Cozia, o provocare pentru Consiliul Judeţean Vâlcea.

În prognoze, Sălătrucelul este o comună cu potenţial turistic şi în următorii 10 ani va fi o localitate care va fi în topul destinaţiilor turistice vâlcene.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *