Două parcuri fotovoltaice vor asigura necesarul de energie electrică pentru instituțiile publice din Lăpușata

Lăpușata este o localitate mică, deniumită și comuna celor 7 sate și 7 dealuri,  care deschide cursul inferior al Cernei, încheie anul 2022, cu venituri proprii de peste 300 mii lei (157 lei per capita), în scădere față de anul trecut dar grație eforturilor administrației Joița, vorbim de o rețea utilități majoritar extinsă în aproape toate satele.

”Evident că nu ne-am descurca cu acești bani. Dar este un grad decent de colectare, nu avem agenți economici mulți dar se vede cât de importantă este prezența lor. Anul trecut am avut parte de investitori privați aici dar și de eforturile noastre prin proiecte de a construi o rețea de utilități și de drumuri care să permită o deschidere mai mare a comunei. Este un nod rutier și asta constituie un mare avantaj, de aici pleacă drumuri spre Horezu, Râmnic, Bălcești și asta ar putea să însemne un avantaj pentru investitori. Noi am intabulat drumuri anul trecut, toată rețeaua care trebuie refăcută. ”, susține Nicolae Joița, edilul din Lăpușata.

În prezent, în localitate se lucrează la documentația privind două parcuri fotovoltaice care să acopere costurile de energei electrică pentru pompele de apă pe de o parte dar și pentru iluminat public și instituțiile publice de cealaltă parte. Acestea două vor fi realizate cu fonduri europene prin PNRR

”Am găsit terenul, lucrăm la intabulare și îl vom depune în cel mai scurt timp. Acum centralizăm facturile pe anul 2022 să vedem care sunt costurile. Un astfel de parc fotovoltaic va produce economii consistente la bugetul localității”, menționează edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *