Două noi parcări subterane vor fi construite în Râmnic

Râmnicu Vâlcea va avea două parcări subterane, una în centrul municipiului, pentru 250 de maşini, iar a doua în cartierul Ostroveni, cu 500 de locuri.

‘Pentru prima parcare, banii vin pe proiect european, deci nu am probleme cu finanţarea. Parcarea subterană din centrul oraşului este parte integrantă a proiectului de amenajare a centrului civic şi lucrările vor demara în acest an, sper că din această vară. Cu această ocazie, se va degreva zona Regina Maria şi implicit zona pieţei agroalimentare. În centru, mai avem o parcare subterană în zona unui complex comercial. Şi prin amenzi vom reuşi să-i convingem pe anumiţi conducători auto că este cazul să nu mai parcheze aiurea, pe trotuare, provocând adevărate blocaje în trafic’, a declarat marţi,  primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei.

În ceea ce priveşte cartierul Ostroveni, parcarea este, conform primarului, extrem de importantă, pentru a degreva benzile laterale ale Bulevardului Tineretului.

‘Aici, situaţia care se va crea în urma finalizării Bulevardului Dem Rădulescu cere obligatoriu eliberarea benzilor laterale ale Bulevardului Tineretului. Nu poţi să intri în oraş dinspre sud pe un bulevard cu 4 benzi şi, când ajungi în Ostroveni, circulaţia să se ştranguleze la o singură bandă. Am făcut un calcul şi parcarea de la Casa Ştiinţei, prin cele 300 de locuri amenajate, va putea să preia maşinile care, acum,C sunt parcate pe Bulevardul Tineretului. Suntem la stadiul studiului de fezabilitate dar lucrurile înaintează în regim de urgenţă’, a mai spus primarul Matei.

Conform edilului, după realizarea acestor două proiecte, va urma construcţia unor astfel de parcări şi în celelalte cartiere, unde alte bulevarde cu trafic sunt blocate pe benzile laterale din cauza lipsei spaţiilor de parcare, un exemplu în acest sens fiind Bulevardul Republicii. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *