Două instituții din Valea Mare vor fi reabilitate și modernizate prin PNRR – școala și dispensarul medical

Două proiecte importante care au asigurată finanțarea prin PNRR vor intra în cel mai scurt timp în execuție. Este vorba în primul rând de proiectul privind reabilitare și modernizare școală cu clasele I-VIII, sat Bătășani, un proeicte în valoare de 2.324.928,20 lei ( 23,24 miliarde lei vechi). La finalizarea acestui proeict școala va deveni o iunitate etalon în județul Vâlcea.

Tot prin PNRR, școala va fi dotată cu table inteligente, cu mobilier și laboratoare.

Cea de a două clădire este dispensarul medical, clădire care nu a mai fost reabilitată de la construcția acesteia.  Astfel dispensarul medical al Comunei Valea Mare este o adevărată ruină. De când este primar, Niță a căutat mereu soluții pentru a renova si moderniza clădirea dispensarului medical. În cele din urmă, clădirea a obținut finanțare prin PNRR

Primarul Niță a declarat că ”această clădire este una mare și este spațiu unde să se poată desfășura actele medicale în cele mai bune condiții. Numai că, de zeci de ani nu s-a mai ocupat nimeni să o reabiliteze, de aceea a ajuns în starea aceasta ca o ruină. Pentru locuitori am o veste bună, că aveam finanțare pentru a putea reabilita clădirea dispensarului medical. Asigurarea serviciilor medicale într-un cadru oprim este primordial și asigură ambulatoriu asistență curativ-profilactică primară cetățenilor din comuna Valea Mare.

Prin POIM, Primăria Valea Mare are depuse proiecte pentru trei parcuri fotovoltaice în trei sate.

În 2023 vor fi finalizate și drumurile din comuna Valea Mare, după ce va semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării.

Niță nu a uitat nici de cele trei lăcașe de cult pentru care a oferit câte 30 mii de lei, pentru lucrări de reparații.

Iar din fonduri locale, Primăria lucrează la anveloparea celor două cămine cultuurale din Drăganu și Delureni. Urmând ca apoi, prin fonduri europene, cele două construcții să fie reabilitate totală și energetic dar și în interior inclusiv dotare cu mobilier.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *