Două gospodării și un drum din Zătreni, în pericol de a fi înghițite de o alunecare de teren

 

Calamitățile de anul trecut au produs grave pagube în mai multe localități din județul Vâlcea. Una dintre acestea este și comuna Zătreni, pe teritoriul căreia se află mai multe alunecări de teren care, cu fiecare zi, se amplifică provocând disperare celor două familii care au gospodăriile poziționate la circa 10 metri. Pentru toate aceste dezastre, administrația locală a întocmit documentațiile necesare care au fost depuse la sediul Instituției Prefectului încă de anul trecut, dar nici până la această dată, unitatea administrativ teritorială Zătreni nu a primit nici un ban pentru situații de urgență.

Pentru a preveni continuarea fenomenului alunecărilor, în satul Mecea, primarul Constantin Lițoiu a demarat lucrările la construcția a trei podețe și două poduri, lucrări care se efectuează cu fonduri proprii.

“Avem multe alunecări de drumuri și terenuri, decopertări, provocate încă de anul trecut de la calamități. La acest drum, din satul Butanu, anul trecut, alunecarea de teren a avut o deschidere de 15 metri, iar acum are o lungime de 65 de metri și o adâncime de de 50 de metri. Am depus documentația pe situații de urgență la momentul respectiv, nu am primit nimic, apoi am reactualizat aceeași documentație, pe care iarăși am depus-o, iar în tot acest timp, drumul din satul Butanu s-a rupt. În prezent, această alunecare este la doar 10 metri de gardul gospodăriilor. Valoarea acestei lucrări este de 12 miliarde de lei vechi, lucrarea este licitată, dar din lipsa fondurilor, constructorul nu începe lucrarea.”, precizează edilul.

Potrivit acestuia, în perioada următoare, urmează deschiderea sesiunii de depunere a proiectelor cu fonduri europene, iar administrația locală are pregătite documentațiile pentru trei proiecte, respectiv pentru asfaltarea a 9 kilometri de drumuri agricole, înființare apă uzată și extindere apă uzată și pentru asfaltarea a încă 5,5 kilometri de drumuri locale.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *