Două femei din Ecuador, arestate după ce au ascuns 400.000 de euro în interiorul corpului

Două cetăţence ecuadoriene au fost arestate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce au ascuns în interiorul corpului aproape 400.000 de euro, a indicat joi jandarmeria olandeză, potrivit AFP.
”Nu voi intra în detalii, însă vă puteţi imagina uşor în care orificii se poate ascunde aşa ceva”, a declarat pentru agenţia de presă franceză un purtător de cuvânt al jandarmeriei de la aeroport, Alfred Ellwanger.
Cele două femei, în vârstă de 38 şi 39 de ani, au fost arestate la sfârşitul săptămânii trecute atunci când au sosit pe aeroportul Schiphol din direcţia Madrid. În timpul unui control, vameşii au găsit 8.000 de euro în bancnote de câte 500 de euro în bagajele lor de mână.
”O anchetă mai aprofundată a arătat că femeile şi-au ascuns bani în interiorul corpului”, a indicat jandarmeria într-un comunicat.
Ellwanger a precizat că cele două femei au şi înghiţit bancnote, împachetate în prezervative sau celofan. În total, în trupurile femeilor din Ecuador erau ascunşi 400.000 de euro, în bancnote de câte 500 de euro.
Potrivit purtătorului de cuvânt, a fost nevoie de mai multe zile pentru a extrage toţi banii din corpurile femeilor.
”Este acelaşi principiu prin care oamenii ascund pachete mici cu droguri pentru a trece de vamă, numai că se întâmplă mult mai rar ca acest sistem să fie utilizat şi pentru bani”, a subliniat Ellwanger, conform France Presse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *