Două companii cu capital străin (francezi şi olandezi) din 7 activează în localitatea Dăeşti

Comuna Dăeşti recuperează decalajul economic raportat la celelalte trei mari localităţi metropolitane, Budeşti, Vlădeşti şi Mihăeşti, având perspective poate mult mai mari în acest sens, dată fiind poziţia sa geografică, atât pe Valea Oltului cât şi în apropierea staţiunii Călimăneşti, cunoscută drept cea mai mare staţiune balneară din România.

Astfel, pe raza comunei Dăeşti funcţionează nu mai puţin de 7 agenţi economici din categoria întreprinderilor mijlocii, doi dintre aceştia fiind investitori străini – o companie cu capital francez în industria uşoară (textilă) şi o companie olandeză în industria mobilei.

Cei 7 agenţi economici privaţi asigură peste 300 de locuri muncă populaţiei din Dăeşti, număr suficient pentru populaţia activă a comunei.

Totodată, în comuna Dăeşti, există o axă de dezvoltare în turism, vorbim de zona de sus,  de altitudine, acolo unde deja funcţionează două pensiuni care, de sărbători, au fost la capacitate, şi  o casă de vacanţă cu circuit închis.

Tot la nivel de turism, în Dăeşti se lucrează la un Complex Spa şi Centru de Afaceri pe fonduri europene, iar alţi doi investitori deja se află în discuţii cu privire la demararea construcţiei a două noi pensiuni, în acelaşi areal „agro-turistic al comunei”.

Primăria lucrează în prezent la documentaţia cu privire la introducerea gazelor în localitate, studiind care este varianta cea mai oportună pentru racordare: Goranu, Bujoreni sau Călimăneşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *