Două artere principale, trotuare, iluminat, canalizare – în PUZ-ul staţiunii Obârşia Lotrului

Staţiunea Obârşia Lotrului va arăta la finalul investiţiilor precum staţiunile montane din Alpi, respectând arhitectura, spaţiul verde, simetria străzilor dar şi facilităţi pentru populaţie în domeniul serviciilor publice, sanitare şi de securitate.

Potrivit PUZ-ului Obârşiei Lotrului, staţiunea va avea două artere paralele principale, una fiind DN 7A şi cea de a doua pe malul drept al râului Lotru care va pleca din zona pensiunii Transalpina Lac şi se va intersecta din nou cu DN 7A, în apropierea podului de pe DN 67C (Transalpina), aproximativ 7km lungime exact cât va avea aglomeraţia urbană. Cele 2 străzi vor fi legate prin mici străduţe care vor traversa din loc în loc râul Lotru. Toate străzile sunt prevăzute cu trotuare, iluminat, canalizare. Vor exista totodată mici parcuri pe teritoriul staţiunii.

Acesta este nucleul staţiunii, pe măsura ce zona se va dezvolta staţiunea Obârşia Lotrului se va extinde şi în zona aflată momentan în extravilan.

Potrivit aceluiaşi PUZ, aici vor exista post sanitar, post salvamont, de jandarmi montani şi eventual de poliţie de proximitate. La capitolul investiţii private, se au în vedere, un supermarket, farmacii, staţii PECO şi unităţi de alimentaţie publică (hanuri, restaurante, pub-uri, cluburi).

PUZ-ul se află în stadiul de aprobare şi urmează a sta la dispoziţia investitorilor care intenţionează să dezvolte aici afaceri în turism.

Primarul din Voineasa, Gabriel Năstasescu, este încrezător în perspectivele de dezvoltare ale zonei şi consideră că în următorii 10 ani, Obârşia Lotrului va deveni una din cele mai căutate destinaţii turistice din România.

“Nimic nu se realizează de azi pe mâine. Şi nu cu grabă, această staţiune trebuie să evite toate tarele pe care le vedem la zone turistice apărute peste noapte, unde nu s-a ţinut cont de nicio regulă de urbanism sau ecologie. Zona este căutată, există o licitaţie care va desemna responsabilul cu pârtia de schi pentru următorii 5 ani iar dacă va fi zăpadă, contrar tuturor zvonurile se va schia la Obârşia Lotrului şi în acest sezon”, a precizat Năstăsescu.

AP

3 comments

 • Lolita

  Daaaaaa, sigur!!! De Voineasa, nu se aude nimic???!

 • Rox

  Aha.. de partie se aude ceva? Romanii se vad obligati sa dea bani strainilor pentru a se bucura de zapada.. nu-i tocmai okei.
  Adica, platim 50 euro teleski pe zi in alte tari decat sa ajutam dezvoltarea ski-ului la noi acasa? Not okei.

 • Popescu Marian

  Obarsia Lotrului este de cel putin 40 de ani o zonă pt cortisti. Din pacate, s au trezit unii peste noapte ca vor bani si ca nu mai ai voie sa campezi cu cortul. Bine, nici spatii adecvate de campare nu s au facut ca zecile daca nu sutele de cortul nu intra in ochii primarului de la Voineasa.
  Nesimțirea crunta a lucrărilor din ocolul silvic Obarsia Lotrului iti lasa un gust amar dupa ce treci pe aici. Poate de vină sunt camioanele pline ochi cu lemne pe care cei care iubesc cu adevarat natura nu trebuie sa le vadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *