Dorel Ancuța: Ne dorim să transformăm Sălătrucelul într-o destinație de vacanță

Edilul comunei Sălătrucel, Dorel Ancuța, spune că toate investițiile care se vor implementa în localitate converg spre a face din această comună, situată la poalele Coziei, una din cele mai căutatate destinații pentru cei care vor să-și ridice o casă de vacanță, pensiuni și alte structuri turistice.

”Nu vreau să fiu subiectiv dar geografic, comuna Sălătrucel este localitatea care definește Masivul Cozia, cel mai bine. Este comuna care se află poate într-una din cele mai frumoase zone ale Vâlcii și care poate deveni prin confortul pe care îl vom realiza, una din comunele care vor atrage noi locuitori, turism și implicit o dezvoltare pe acest segment. Ce oferă Sălătrucel? Oferă Masivul Cozia, oferă munte, drumeție, oferă un parc național, oferă aer curat, oferă un parc fosilier, o apropiere de Călimănești și de Râmnicu Vâlcea, o apropiere de viitoarea autostradă Sibiu – Pitești. Sunt așadar multe criterii pentru care Sălătrucelul are o perspectivă de dezvoltare în viitor”, spune primarul Ancuța.

De altfel în ultimii ani, Sălătrucel a fost o localitate unde demografia a fost în creștere, multă lume cumpărându-și terenuri și case. Există și pensiuni în construcție, așdar treptat localitatea devine una de interes turistic.

În ceea ce privește investițiile în comună, Dorel Ancuța spune că depune la Compania Națională de Investiții reabilitarea școlii gimnaziale, însemnând și o reabilitare termică, montare pompe de căldură. Căminul Cultural și dinspensarul sunt alte proeicte care privesc reabilitarea principalelor instutuții publice din comuna Sălătrucel.

Ancuța și-ar dori și o regularizare a pârâului Coisca, pârâu cu un debit variabil și care atunci când sunt precipitații afectează prin eroziune malurile.

Comuna Sălătrucel se află în zona Călimănești, la poalele masivului Cozia, la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul care leagă Valea Oltului de județul Argeș și de viitoarea Autostradă Sibiu – Pitești. Pe reritoriul comunei se află Parcul Național Cozia, castani comestibili, zona fosilieră Pătești, izvoare cu apă sărată. Comuna este dispusă în trepte, urcând cu zona satelor până aproape de jumătatea Masivului Cozia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *