Domnule Virgil Pârvulescu şi mie îmi place “filosofeala” dar eu nu candidez la Primăria Râmnicului

L-am întâlnit pe domnul Pârvulescu la o spălătorie auto, unde mai că nu mă recunoştea, în rest nu îl cunosc decât prin postările de pe net. Nu am fost la conferinţa dumnealui de presă, pentru că nu am auzit niciun proiect de oraş.

Am înţeles doar că bătuse pe la poarta USR şi la Vâlcea şi la Bucureşti, cerând să le fie candidat pentru Primărie. Nu a primit, s-a întâlnit ulterior cu liderii PNL, pe la diferite cafenele de oraş, probabil cu aceeaşi motivaţie.

Nu ştiu de ce nu mi se pare credibil, sunt obişnuit cu partidele care vânează candidaţi şi nu candidaţi care vânează partide. Mi se pare mai degrabă o validare de persoană, când cu adevărat un partid insistă şi te identifica, te curtează pentru a le fi port drapel.

În fine, am citit interviul domnului Parvulescu, în care aminteşte un episod al alegerilor europarlamentare, când era membru în cabinetul Dăncilă şi l-au sunat copiii să-i ceară să voteze altfel, pentru viitorul lor. Un pic sirop în această exprimare, o telenovelă care poate scoate batista la trei casnice din cartierul Nord, în pauza de croşetat goblenuri.

Urmează apoi un parcurs de tip interviu în care domnul Pârvulescu filosfează. Este ca şi cum aş curta o femeie şi o cer de soţie, promitându-i că vom avea un mariaj fericit, mai bun decât îl are ea în prezent cu actualul. Dar nimic concret. Adică, pe elemente date. Nu am văzut o strategie, un proiect de oraş, decât teorii despre sănătate şi educaţie, sport şi Nirvana ferice.

Nu e suficient să filosofezi despre beatitudine, shambala, Etruria şi Babylon, dacă nu ai în minte ceva precis în matricea acestui oraş, Râmnicu Vâlcea, un burguşor de 120.000 de suflete. Un plan cu privire la cel puţin 4 corporaţii în industrie, în IT, în servicii, pe care să fii capabil să le aduci în judeţ, dacă nu ai detalii despre un marketing de oraş, dacă nu vii cu date certe privind păstrarea tinerilor între 18 şi 24 de ani în Râmnic, fie prin învăţâmânt profesional, fie universitar, dacă nu vii cu date precise despre trafic, parcări, noi artere, calitatea vieţii, planuri de conurbaţii dar nu la nivel de deziderate ci detalii, de timp, de loc.

Domnul Pârvulescu nu are întâlniri cu promovarea unor proeicte zonale.

El vrea şi atât. Dacă nu ne convinge, cum să covingă un partid să şi-l asume?!

În câteva discuţii pe care le-am avut cu membrii PNL şi chiar lideri PNL, au ezitat în a spune dacă şi-l vor asuma drept candidat pe Virgil Pârvulescu.

Dar nu se ştie. Nu plec din start cu ideea că nu e bun. Cine ştie, poate domnul Pârvulescu mă va contrazice şi va prezenta un plan coerent despre perspectivele acestui oraş. Şi nu doar postări pe Facebook.

M-aş bucura să citească acest punct de vedere, într-o notă lucidă şi exigentă.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *