Domnule Radulescu facem și noi un salt de la lăutari, ceva mai spre Ardeal?

Scrisoare deschisă adresată președintelui CJ Vâlcea, Constantin Radulescu

De multe ori mă întreb dacă nu cumva ne inspiram din zona Ialomiței sau a Teleormanului, în privința festivalurilor și ne îndepărtăm de judetele din Ardeal, despre care auzim doar la radio că se petrec evenimente frumoase

Domnule președinte Constantin Rădulescu, judetul Vâlcea a avut întotdeauna un fel aparte de a se raporta la județele dunărene și cele oltenești, noi valcenii, considerându-ne mai cu moț și cu aspirații și pretenții mai rafinate decât muntenii și oltenii.

Nu vrem sa credem că doar Brezoiul ne reprezintă și in rest e patria lăutarilor și a muzicii de proasta calitate. Cred că a sosit momentul să facem un pas înainte și să aducem și noi artele și cultura mai aproape de om.

Nu suntem iubitori cu toții de lăutari și folclor mărunt sau amatori de formații și soliști pop de calitate îndoielnică, nu toți suntem susținători ai mititeilor și a berii la pahar.

Slava Cerului, ne-a oferit natura și istoria multe locuri frumoase în județ în care putem sa avem festivaluri de jazz, rock, blues, teatru, film.

Poate că veți spune, că nu e public pentru astfel de evenimente, va spun că vă înșelați, astfel de evenimente au impact național și ar aduna din toată țara oameni care să guste astfel de evenimente in paralel cu aprecierea acestui județ.

Nu vrem sa jignim rapsozii Vâlcii și publicul amator de gen dar nu ne excludeți pe noi ceilalți care mergem în deplasări la Cluj, Mureș, Timiș Sibiu pentru a vâna calitate.

Domnule președinte Radulescu, Vâlcea nu este Ialomița, Călărași, Giurgiu sau Olt, Vâlcea este un judet mult mai urbanizat mental, cu 8 stațiuni, un brand in acest capitol și care are dreptul să primească și calitate nu doar fum de mici și bere ieftina pe ritmuri balcanice de kitsch și mediocritate.

Va invitam sa facem un update. Sunt asociații, multe ONG-uri care pot organiza astfel de evenimente de ținută și chiar daca înseamnă mai mulți bani, înseamnă un upgrade pe scară valorilor, o treaptă în plus în educarea maselor.

Va scriem asta pentru că faceți parte din generația tânără și am fi foarte dezamăgiți dacă ați fi amator de Jador sau Țâncă. Noi nu suntem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *