Domnule Caramitru, educația progresistă nu se învață cu mitraliera, ci cu bunul simț!

Citesc de vreo lună atât ieșirile lui Caramitru Jr. cât și ale confraților săi. Ieșiri care mai degrabă sunt rupte din stalinismul anilor 50 sau din Revoluția Khmerilor Roșii. Invitații la linșaj, deportări, arestări colective, imprecații naționale.

Lucruri pe care, dacă nu ai ști că sunt emanații unor adolescenți târziori, te-ar face să îţi pui reale semne de întrebare despre alianţa care doreşte să preia guvernarea. Mai nou, tânărul Caramitru, după ce a scufundat în sudălmi PSD, a trecut la PNL.

Da, sunt de acord că România nu este Olanda, nu este un stat scandinav, suntem un popor balcanic, tributar micii înţelegeri, a jupânului, a clanului, moştenim o întreagă civilizaţie bizantino-orientală. Lucruri fireşti care fac parte din ADN-ul nostru. Pentru tinerii cu proaspete mustăţi pe bărbie, par lucruri apocrife, noi le tratăm cu indiferenţă şi ştim că în timp acestea se vor dilua, cu cât copiii noştri vor creşte. E clar că acest sistem prezent nu este cel ideal, nu este unul de fală. Este clar că românul a supravieţuit aici peste 1000 de ani, printr-o acrobaţie şi compromisuri care nu sunt de laudă.

Întotdeauna în istorie când lucrurile se cronicizau, apăreau curentele haştag care schimbau ordinea dată. Primul haştag a fost creştinismul care a reuşit să iasă din catacombe şi să devină religie de stat. Dar nu a ieşit cu securea. Schimbările prin moderaţie şi cu bun simţ au permis paşi înainte. Cele violente au dus la „restauraţii ale vechii ordini”.

USR şi PLUS, în mintea lor, consideră că au o menire mesianică. Una de a aduce idealul scandinav peste România noastră, aşa cum o ştim noi. Dar cu mitraliera, prin reeducare.  Pentru USR şi Cioloş, toţi sunt vinovaţi – primari, medici, profesori, parlamentari, politicienii de o anumită culaore, toţi sunt corupţi sau coruptibili şi trebuie eliminaţi prin forţă. Adică, în 2020, dacă USR şi Cioloş vor ajunge la putere vom asista la cea mai mare epurare socio-politică, din secolul XXI, arestări, condamnări, cătuşe, eliminări. Sună atât de dejist acest lucru, încât te întrebi dacă este normală această abordare: Educaţia progresistă făcută cu mitraliera.

Şi eu cred că în societatea olandeză, belgiană, suedeză, daneză, islandeză. Apreciez enorm modul lor de a trăi, firescul relaţiilor socio-profesionale. Dar sub nicio formă nu o să mă duc la Ghioroiu, Dâlga sau Mizil şi cu mitraliera în mână am să le spun celor de acolo, că s-au dat dracu cu mine, dacă de mâine nu trăiesc ca statele menţionate de mai sus. Nu mi se pare de normal să ameninţi vreo 200.000 de membrii PSD cu închisoarea, vreo 2000 de primari, să consideri categorii uriaşe sociale, condamnate din start. Wste pe sindromul „Cara, Barna, şi USR-eu,  bagă spaima în PeSeDeu!„.

Dimpotrivă educaţia sau modernitatea se fac la pas, mergând la oameni şi spunându-le de la banalul aspect că e mai utilă o budă în casă decât în grădină, că e mai util să se spele pe dinţi şi cu săpun în fiecare zi, că nu trebuie să vâre suta de euro în dosarele de handicap, că e mai util să caute un loc de muncă, decât un loc de asistat social. Adică o pozitivare a vieţii normale. Nu prin injurii pe pixel pătrat pe Facebook.

Cu mitraliera nu se obţine nimic, decât o patimă/ură şi mai mare între ai tăi şi o respingere din start de câtre omul normal a unui astfel de demers.

Ceauşescu, Sandy, Angi, Bot, Caramitru, Oana Bogdan…crede oare cineva că sunt personaje care deschid drumuri? Apostoli ai progresismului? Da, ai lor poate, ăia care asta fac, înjură şi blesteamă pe toate site-urile.

Dar oamenii normali din ţara asta, se delimitează de aceşti „Teohari, Vasile Luca, Dejuri şi Paukerisme” de secol XXI.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *