Dolj: S-a inaugurat cursa Wizz Air Craiova-Londra

Pe Aeroportul din Craiova a fost inaugurată, marţi seara, cursa aeriană low-cost Craiova – Londra (Aeroportul Luton) care va fi efectuată de compania Wizz Air de două ori pe săptămână – marţea şi sâmbăta.
Noul zbor se adaugă celor care fac legătura cu Roma (Carpatair) şi Milano (Wizz Air), urmând ca, de la anul, alte trei linii să fie deschise – spre Dortmund, spre Bologna şi spre Barcelona.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat cu acest prilej că alegerea rutei a fost înlesnită de numeroasele solicitări venite de la persoanele din Oltenia plecate în Marea Britanie, care au dorit să li se faciliteze astfel legătura cu familiile rămase acasă.
„Am luat decizia de a investi în Aeroportul din Craiova într-un moment în care de aici plecau sub 300 de călători într-un an întreg. Astăzi, când avem siguranţa că, până la sfârşitul anului, de la Craiova vor zbura peste 35.000 de pasageri, putem vedea cu toţii cât de mare este pasul pe care l-am făcut în mai puţin de cinci ani”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
La eveniment au participat autorităţile locale şi judeţene, precum şi reprezentanţi ai companiei aeriene.
Consiliul Judeţean (CJ) Dolj va investi, începând din acest an, peste 24 de milioane de euro în Aeroportul Craiova, prin intermediul unui proiect privind reabilitarea infrastructurii, în valoare totală de 24.266.060 de euro, din care 80,6 la sută reprezintă fonduri europene nerambursabile, obţinute prin Programul Operaţional Sectorial Transport, 17,4 la sută – finanţare guvernamentală, iar 2 la sută – finanţarea CJ Dolj

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *