Doi pensionari din Dolj au fost salvati de pădurari, în Munţii Cozia, pe o ploaie torenţială

In ziua de joi,6 Iulie 2017 doua persoane in vârsta, de peste 60 de ani din judeţul Dolj au fost salvate de pe un traseu turistic din Parcul Național Cozia de personalul silvic de teren de la Ocolul Silvic Calimanesti.

Astfel, în jurul amiezii, potrivit şefului Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, doi pensionari din Dolj, au decis să urce pe Vârful Cozia, alegând traseul de la Mănăstirea Stânişoara. După 4 ore de mers au ajuns în zona de cabluri, acolo unde i-a surprins o ploaie torenţială, însoţită de grindină.

Bătrânul a sunat la Salvamont iar salvamontiştii au apelat cabana de pe vârf pentru a găsi o soluţie rapidă până putea ajungea echipa.

„Riscul de hipotermie era destul de mare. Cabanierul a luat legătura cu şeful Ocolului Silvic Călimăneşti şi imediat au fost trimişi 2 silvicultori. Este vorba de pădurarul Rosca Adi si șeful de district Dinca Viorel care se aflau in Vârful Cozia, aceştia nu au stat pe gânduri şi imediat au plecat să-i aducă pe turiştii aflaţi în pericol. Au reuşit, turiştii au fost imediat duşi într-o cameră încălzită şi au fost îngrijiţi sus la cabană. Vrea să mulţumesc Romsilva pentru acest ajutor, oameni nepaipomeniţi care nu au pregetat în a pleca pe o ploaie toreţială să salveze viaţa acestor turişti”, spune şeful Serviciului Salvamont Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *