Dobrinescu: După retragerea lui Gutău, PNL se află într-o situaţie delicată pentru Primăria Râmnicului

Vicepreşedintele PNL Vâlcea, deputatul Traian Dobrinescu, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia liberală se află într-o situaţie delicată în privinţa candidatului pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, după retragerea lui Mircia Gutău, fiind în situaţia de a face un nou sondaj de opinie şi de a se îndrepta spre societatea civilă.

„Trebuie să recunoaştem faptul că, în acest moment, partidul se află într-o situaţie ingrată, delicată, după retragerea lui Mircia Gutău. Nu, nu spune nimeni că doamna Gorghiu s-a grăbit când a cerut organizaţiei judeţene să reevalueze situaţia de la Vâlcea, era în contextul mişcărilor de stradă. Domnul Gutău a ales să se dea la o parte, iar noi suntem în momentul în care trebuie să facem un nou sondaj de opinie pentru a alege un candidat la primărie. Poate că acest candidat ar putea proveni şi din rândul societăţii civile”, a afirmat deputatul Traian Dobrinescu.

Acesta spune că, la ultima şedinţă a organizaţiei, au fost analizate criteriile de integritate pentru selectarea candidaţilor liberali la alegerile de anul viitor, urmând ca o delegaţie de 18 membri să participe, în 11 decembrie, la Consiliul Naţional al PNL de la Bucureşti.

„Cu siguranţă aceste criterii vor fi aprobate şi este un semn de reformă internă în partid. Este, de fapt, răspunsul nostru la cerinţele străzii. Nu ne interesează ce fac alte partide, dar la noi candidaţii vor fi doar cei selectaţi pe bază de integritate, competenţă şi profesionalism”, a mai spus Dobrinescu.

PNL Vâlcea îl nominalizase, în urmă cu o lună, drept candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea, pe fostul edil Mircia Gutău, condamnat în trecut de două ori pentru fapte de corupţie.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu şi-a exprimat public nemulţumirea pentru decizia filialei vâlcene şi a cerut o reevaluare a situaţiei. Ulterior acestor declaraţii, Mircia Gutău a renunţat la ideea de a candida la Primăria Râmnicu Vâlcea pe listele PNL.(stiripesurse.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *