Doar 8 km (5 și 3) de drum județean ar trasforma o comună vâlceană într-o intersecție a Trei Județe

Considerată drept una din cele mai izolate localități din Vâlcea, ”o fundătură”, comuna Ghiroiu, de fapt o localitate cu o economie agricolă performantă, cu o istorie care s-a legat secole de istoria revoluțiilor lui Vladimirescu, cea de la 1848, o comună care a jucat un rol important în zona boierească a Olteniei subcarpatice, se chinuie azi să se redefinească.

Puțină lume știe că localitatea Ghiroiu ar putea fi un nod rutier important, totul depinzând de 8 km de drumuri care ar face din Ghioroiu, un punct important pe harta intersecțiilor cu Gorjul și Doljul.

Drumuri abandonate pentru că după zeci de ani, localitatatea a rămas pierdută rutier într-un colț de Vâlcea, având o singură cale de acces, una de 14 km, care o leagă de orașul Bălcești. Astfel comuna Ghioroiu pierde din punct de vedere al dezvoltării, tocmai la acest capitol, al lipsei totale a căilor de comunicații, de tranzit, la lipsa de jocțiune care este un principal impediment în cale dezvoltării.

Asta deși, așa cum am spus, paradoxal, pentru a se asigura legăturile externe, comuna are posibilități de a mai avea încă trei drumuri care să o transforme total într-un nod rutier important. E vorba de două drumuri județene de 5 și 3 km care o pot lega cu Doljul și Gorjul și de un altul de 5 km care să o lege de Zătreni și, astfel creând o nouă legătură spre Râmnicu Vâlcea.

”Noi sperăm că toate demersurile noastre, proiectele depuse, diligențele pe care le-am întreprins să asigure din acest an, măcar o nouă legătură. Avem promisiuni.  Știm că fără drumuri de tranzit, greu poti aduce aici investitori, neexistând un flux, un trafic, foarte puțini oameni se riscă în dezvolta afaceri care înseamnă timp de ocolire. Normal că ne dorim acest legături directe spre Dolj, Gorj. Ce ar însemna o nouă legătură cu Gorjul, nu doar pentru Ghioroiu, ci implicit pentru orașul Bălcești și restul localităților din această zonă a Vâlcii”, spune primarul Iosif Predescu.

Astfel, 3 km de drum județean (643D)despart comuna Ghioroiu de județul Dolj și încă 5 km ( DJ 651A) și de județul Dolj. Ca să nu mai spunem de cei 5 km care ar uni comuna cu vecinii de la Zătreni, asigurând o altă ieșire spre Râmnicu Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *