Doar 2 km de drum ar aduce Ghioroiu în civilizație, asta în funcție de Consiliul Județean Vâlcea

Consiliul Județean are oportunitatea de a scoate comuna Ghioriu din izolare, cu o investiție minimă, dar care ar asigura pentru comuna aflată la marginea județului un culoar direct cu Doljul și ar scurt distanța spre Craiova cu 40 de km.

”Este vorba de Drumul Județean DJ 643D, drum de o importanță crucială pentru Ghioroiu dar și pentru județul Vâlcea. La această oră cu Doljul, județul Vâlcea are un singur drum de legătură, e vorba de DN 65C. În rest, singura arteră de legătură este județeanul care trece prin comuna noastră și pe care vecinii noștri l-au asfaltat din 2016. Recent acolo au organizat o competiție de raliuri. Din păcate, cei 2 km lipsă din modernizarea acestui drum sunt fix pe teritoriul comunei noastre. Am primit o adresă privind pietruirea drumului dar ne dorim asfaltare. Așa este normal și sunt convins că autoritățile de la Râmnic înțeleg importanța acestui drum care ar fi a doua legătură cu Doljul. Acest drum scurtează cu 40 de km legătura cu Craiova”, spune primarul Iosiv Predescu.

Tot prin Ghioroiu trece un alt drum județean care unește comuna vâlceană cu Gorjul, și aici fiind vorba de aproximativ 4 km de reabilitare cu asfalt. Dacă aceste două drumuri ar fi asfaltate, comuna vâlceană, cea mai izolată din județ s-ar transforma într-un nod rutier.

Din bugetul local, primarul din Ghioroiu spune că a oprit bani de confinanțare pentru cele trei proiecte aflate pe lista de sinteză a CNI și anume, 11 km de asfalt, baza sportivă și noul sediu adminstrativ.

Tot din bugetul local, Primăria Ghioroiu va reabilita căminul cultural din localitate, va schimba acoperiș, și va interveni atât la interior cât și la exterior. Totodată vor continua lucrările de montare a lămpilor  moderne de iluminat cu led în toată comuna.

Iosiv Predescu spune că va căuta surse de finanțare pentru rețeaua de canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *