Doar 10 km de drum dacă s-ar moderniza, am avea o nouă legătură cu Curtea De Argeş iar o comună s-ar dezvota considerabil

Da, 14 km leagă centrul Râmnicului de de Runcu, o localitate care stă gard în gard cu judeţul Argeş, pe un traseu spectaculos, care traversează dealurile estice şi ar pune în valoare istoria oraşului nostru. Pentru că Runcu a fost pe vremuri, Râmnicul de sus, locul unde populaţia oraşului se retrăgea în momente de invazie.

Din păcate, drumul spre Runcu, un drum care traversează pădurile din zona municipiului Râmnicu Vâlcea şi urcă serpentinat până la 600 – 700 de metri altitudine necesită o amplă reabilitare ca să nu spunem, una totală. Chiar dacă s-a mai intervenit cu plombe şi punctual în zonele critice ale acestei şosele, fără un drum complet modernizat pe cei 10 km cât are lungime, nu putem vorbi de o modernizare a acestei comune.

La prima vedere pare o comună izolată dar asta şi pentru că drumul care se continuă spre Argeş, este în prezent, un drum de pământ, forestier, deşi judeţean în normative, acesta este impracticabil pe cei 3 km cât are lungime, din Runcu până în Cepari.

De altfel dacă acest sector ar fi modernizat, am avea o nouă rută de legătură cu Curtea de Argeş, cu nodul de la Tigveni, evitându-se astfel DN 7.

Aşadar, localitatea Runcu, de departe cea mai frumoasă comună din zona metropolitană a Râmnicului, din punct de vedere al dispunerii geografice, poate da înainte doar dacă se investeşte în infrastructură.

Pentru că poate fi clar o destinaţie imobiliară de vacanţă, un loc unde am putea fugi de agitaţia oraşului, într-o comună, dispusă între păduri, unde satele se înşiră de-a lungul culmilor deluroase, unde primăvara aici înfloreşte prima dată corcoduşii, caişii şi cireşii…

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *