DN 7D reabilitat din nou în zona Titeşti; Se aşteaptă preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean

Primul drum al Ţării Româneşti, azi, ultimul drum naţional de pământ este din nou reabilitat de CNAIR, în sensul de a se putea circula pe ambele sensuri în zona Titeşti.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, se execută lucrări de înlăturare efecte ale calamităţilor pe DN 7D km în zona Titeşti, punct Valea Barbului. Astfel se lucrează la degajare albie, consolidare maluri, refacere corp drum cu balast şi piatra spartă pentru redarea circulaţiei pe 2 benzi, lucrări pentru asigurarea scurgerii apelor cu podeţ tubular şi reprofilare şanţ.

Sunt lucrări necesare pentru a asigura totuşi un trafic normal pe acest drum, deşi discuţiile sunt avansate pentru transferul acestuia de la CNAIR la CJ Vâlcea, urmând ca în luna noiembrie să apară un proiect de hotărâre în acest sens, în forul legislativ judeţean.

Totul depinzând însă de cât de rapid se vor mişca specialiştii CNAIR cu actele necesare în prealabil (topometrie, dimensiuni, intabulari, cadastrări) pentru a fi preluat de Consiliul Judeţean Vâlcea.

Drumul Naţional 7D este considerat de istorici drept primul drum din Evul Mediu, acesta asigurând acum 1000 de ani legăturile comerciale şi militare între Apus şi Orient, drum care lega zona Ardealului de Bucureşti, tăind munţii între Sibiu şi Curtea de Argeş.

Din păcate, acest drum a rămas tot în Evul Mediu, acesta dispărând în ultimii 10 ani din toate priorităţile autorităţilor judeţene şi naţionale.

Importanţa acestui drum este una socio-economică, fiind artera care leagă cele 4 localităţi din Ţara Loviştei dar poate fi premisa principală pentru dezvoltarea agro-turismului în aceatsă parte de Vâlcea.

În acest an, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a promis locuitorilor din Ţara Loviştei ca se va implica personal în preluarea acestui drum în portofoliul CJ Vâlcea şi alocarea în primă fază, până la o soluţiei ulterioară de finanţare, de fonduri pentru reparaţii capitale în punctele  nevralgice.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *