DJ 678 D către satul Valea Râului, din Nicolae Bălcescu, afectat de inundaţii, va fi refăcut cu bani guvernamentali

Drumul județean 678 D care duce în satul Valea Râului, din comuna Nicolae Bălcescu, este închis de la ultimele inundații produse de râul Topolog, care au avut loc în luna iunie, iar edilul se temea pentru rețeaua de apă și electrică care sunt tot timpul în pericol.

”Aceste calamități au fost în luna iunie, iar acest drum asigura accesul a peste 150 de persoane în satul Valea Râului care sunt izolate de restul comunei. Drumul este pus pe situații de urgență și așteptăm să fie remediat. Vestea bună a venit şi anume că au fost alocaţi bani în regim de urgenţă pentru reabilitarea acestui drum”, spune primarul Constantin Oprea.

Cu cele 18 sate, comuna Nicolae Bălcescu are în administrare circa 300 de kilometri de drumuri comunale, vicinale sau de interes public. Fiind traversată de DJ 678 A, care va fi modernizat de către Consiliul Județean, iar din DJ 678 D, au mai rămas de asfaltat doar 900 de metri, primarul Oprea spune că, nici 20 la sută din drumuri nu sunt asfaltate, dar speră ca pe viitor să poată accesa fonduri guvernamentale sau europene pentru a putea pune asfalt pe drumurile neasfaltate.

Edilul are în derulare câteva proiecte edilitare care vor aduce puls valoare comunității. Este vorba de  extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele Valea Bălcească, Linia Hanului, Șerbăneasa, Predești, Valea Viei și Pleșoiu și construirea de poduri și podețe. Cu această extindere, localitatea N. Bălcescu va avea o acoperire de circa 72 la sută, la  rețelele de apă potabilă, dintr-o suprafață totală de  750 hectare intravilan. De asemenea, școala Rotărăști intră în reabilitare totală și se va schimba centrala, se va construi o extindere la etaj, grupuri sanitare, modernizarea terenului de sport în curtea școlii, cu gazon sintetic, pentru baschet, volei, handbal.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *