Distrus de inundații, drumul Slăvitești – Aricioaia, din Sirineasa, a fost reparat

Pe lângă alte lucrări de investiții, viceprimarul cu atribuții de primar din localitatea Șirineasa și-a concentrat atenția către modernizarea infrastructurii din localitate. Dacă toate drumurile comunale au fost asfaltate, ultimul fiind asfaltat la sfârșitul anului trecut, drumul comunal 118, în lungime de opt kilometri, acum edilul mai are de asfaltat mici porțiuni la trei ulițe de circa 200 de metri. Pentru acestea, Streinu va întocmi un proiect pentru obținere de finanțare europeană, deoarece, consideră că șI acestea sunt extrem de importante pentru comunitate. Totodată, la fel de esențiale sunt si drumurile de tarla, pentru care primarul va depune un proiect pentru asfaltarea a nouă kilometri de drumuri agricole care, vor fi paralele cu drumul județean șI drumurile comunale șI care, vor fi deosebit de utile pentru comunitate, deoarece nu vor mai circula cu utilajele sau atelajele agricole pe drumul județean.

 

La începutul lunii februarie, edilul s-a ocupat și de drumul ce face legatura ‘ntre DJ 677A si DC121, Slăvitești – Aricioaia, respectiv portiunea dintre pasarelă și pod, care a fost deteriorată, drumul devenind astfel impracticabil.

“Pentru a reface porțiunea distrusă și pentru a o proteja de viitoarele inundații, cu ajutorul utilajelor de la o firmă locală, am scos din râu imensele structuri de beton ce blocaseră trecerea apei pe sub pod, le-am așezat pe marginea dinspre râu a podului, am încărcat cu balast, urmând să compactam. Am terminat consolidarea malului și vom amenaja drumul pentru a fi circulabil pe două benzi, plus decolmatarea sub pod. De asemenea, tot la începutul lunii februarie, am reabilitat șI modernizat patru din cinci birouri de la parterul primăriei și am început lucrările la extinderea primăriei”, a declarat Streinu.

Claudia  POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *