Disponibilizaţii de la Oltchim au încetat greva foamei

Disponibilizaţii de la Oltchim care intraseră la începutul săptămânii în greva foamei au renunţat miercuri dimineaţă la această formă de protest, după un dialog cu prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

‘Apreciez acest gest al oamenilor, deşi se află într-o situaţie disperată, au dat dovadă de bună credinţă şi au renunţat la această formă, hai să-i spunem agresivă de dialog cu prefectura. Oamenii au înţeles că prefectura nu este părtaşă la cauzele care au generat situaţia în care sunt. Eu mi-am declarat toată disponibilitatea de a-i ajuta pe oameni, pe lângă Guvern şi conducerea combinatului, ca oamenii să intre cât mai repede în plată’, a declarat pentru AGERPRES prefectul Cornoiu.

Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au protestat în ultimele săptămânii în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plăţile care le-au fost promise în iunie 2013 când au fost concediaţi.

O parte dintre aceştia au ales la începutul săptămânii să intre în greva foamei, rămânând pe scările prefecturii şi cerând ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a rezolva situaţia.

Prefectul Dumitru Cornoiu a dialogat în mai multe rânduri cu aceştia, pentru a-i convinge să renunţe la această formă de protest.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea, se află în insolvenţă din ianuarie 2013 şi urmează să fie privatizat pe 6 iunie.

Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediaţi să-şi primească drepturile după privatizarea combinatului. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *