Dispensarul din Oteșani urmează a fi reabilitat prin CNI

Primarul Mircea Oprișor a declarat că este vorba de reabiilitarea sediului primăriei, reabilitarea și modernizarea dispensarului mediucal și modernizarea a două drumuri comunale. Totodată, pe raza localității mai sunt lucrări de investiții în derulare.

Se vor finaliza în perioada următoare,  lucrările de modernizare și dotare a Ansamblului Școlar Cârstănești, iar la Școala Otesani se va moderniza terenul de sport  cu gazon sintetic și nocturnă.

Pe CNI sunt trei noi proiecte, respectiv. Modernizarea și reabilitarea dispensarului medical și al sediului primăriei, precum și asfaltarea a două drumuri comunale, unul de 2 km și altul de 3 km.

De altfel, primăria este interesată de a pune în valoare satul SubDeal şi în acest sens va căuta resurse pentru a asigura o cale de acces facilă spre acest cătun, respectiv reabilitarea drumului de 2 km care poate dezvolta și reface acest cătun, așezat într-o zonă foarte frumoasă.

“Aici s-a scris istoria comunei Oteşani. Un sat care a fost locul în care se retrăgea acum secole, comunitatea din calea invadatorilor. A fost un sat în care a existat un puternic spirit anti-colectiv şi în anii 60 când după Popeşti, Oteşaniul urma să intre în colectivizare, sătenii din Sub Deal au fost cei mai aprigi în a se lupta pentru dreptul de proprietate. Acest cătun aflat în pădure, într-o frumoasă zonă subcarpatică ar putea deveni un sat de vacanţă. De aceea vom căuta soluţii pentru reabilitarea acestui drum, pentru o cale de acces aici”, spune Mircea Oprişor, primarul comunei Oteşani.

De altfel mai sunt 10 km de drumuri care trebuie reabilitate și toată rețeaua de drumuri din Oteșani ar urma să fie complet asfaltată. Pentru rețeaua de gaze și-au dat acordul aproape 500 de gospodării.

Din bugetul local se vor face racordările la rețeaua de apă și canalizare pentru populație funcție de cereri.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *