Dispariţie misterioasă a unui bărbat la marginea unei păduri; este de negăsit de o lună

O situaţie extrem de ciudată s-a petrecut luna trecută în comuna vâlceană Tetoiu, când un bărbat de 43 de ani a fost dat dispărut, fiind ultima dată văzut, pe camere, la ora 22.35, pe 16 noiembrie, la marginea unei păduri spre satul Budele.

Astfel pe 20 noimembrie, părinţii lui Emil Manda de 43 de ani, bărbat care suferea de epilepsie şi era internat la Spitalul din Drăgăşani (sau cel puţin aşa ştiau ei), l-au rugat pe un tânăr care muncea în Drăgăşani, să treacă pe la Emil pe la spital şi să-i lase un pachet cu mâncare, haine de schimb, etc. 

Tânărul s-a dus la spital şi nu l-a găsit pe Emil Manda. Află de la personalul medical faptul că Emil Manda a fost externat din 16 noiembrie. Acesta îi sună pe părinţi iar imediat se sună la 112, pentru a face cunoscut cazul de dispariţie.

Poliţia începe cercetările şi află că într-adevăr Emil Manda a fost externat pe 16 noiembrie din Spitalul Drăgăşani şi a urcat în autobuzul de Târgu Jiu. Acesta însă obosit, a adormit în autobuz şi a ratat coborârea la staţia din Tetoiu.

Mai mult, a coborât în comuna Livezi şi a avut o criză de epilepsie. A intrat în curtea unor bătrâni şi a făcut scandal, cerându-le să părăsească această casă, pe motiv că “este a lui”. Oamenii şi-au dat seama că este ceva în neregulă cu individul şi au alertat poliţia. Aceasta a venit şi au reuşit să-l calmeze pe Manda. Au aflat unde domiciliază şi aici, din punctul nostru de vedere, poliţia a greşit în momentul următor.

În loc să-l ducă acasă la el, poliţia l-a dus în Tetoiu, dar doar până la Fântâna de la

Nenciuleşti, adică la 3 km de casa părinţilor săi. Potrivit înregostrărilor de pe camere tânărul se duce însă în direcţia opusă, spre comuna Roşiile. Este surprins de camerele de la intrarea în comuna vecină. Dar tot acestea îl înregistrează după 10 minute întorcându-se cu un bidon de bere, spre Tetoiu.

Numai că pe ultima cameră de supravegheat, Emil Manda este văzut când urca dealul spre Budele, la marginea pădurii, la ora 22,35. De aici nu mai există nicio înregistrare sau vreun martor.

Pădurea a fost răscolită dar fără niciun rezultat. Emil Manda este dispărut. Dacă poliţia îl ducea acasă la părinţi, poate, spunem noi, s-ar fi putut preveni această dispariţie…

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *