Dintre toate comunele metropolitane, Mihăeștiul are cel mai mare potențial demografic de creștere
Având un intravilan generos dar și distanța de numai 15 minute față de Râmnicu Vâlcea, plasează comuna Mihăești în topul localităților cu cel mai mare potențial imobiliar din inelul metropolitan al municipiului.
Asta se vede și în cifre car cresc de la an la an, fiind șanse ca localitate să depășească neoficial numărul de 1000 de locuitori rezidenți, un galop uriaș, care se bazează în principal pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea care optează pentru o locuință de vară sau una permanentă la Mihăești.
Astfel localitate se extinde pe toate axele dar totodată își menține și zona industrială în preferințele dezvoltatorilor economici. Și la acest capitol, comuna stă foarte bine, făcând joncțiunea între platforma industrială a Râmnicului de zona industrială a Băbeniului.
Comuna Mihăesti este considerată al 12-lea oraș al Vâlcii iar din punct de vedere al populației este al treilea pol urban. Asta implică o serie de investiții pe care administrația din Mihăești este obligată să le implementeze.
În anul 2024, prin Anghel Saligny, comuna Mihăești va continua asfaltarea drumurilor care încă nu erau reabilitate, precum și un amplu proeict care prevede realizarea de trotuare și piste de biciclete pe DN 64, în zona Stupărei.
După ce în primul deceniu de după 2000, Vlădeștiul a fost targetat de cei care au dorit o casă la țară, după anul 2010, Mihăeștiul a fost optiunea orăeșnilor care au dorit să abandoneze orașul pentru mediul rural.
”A fost o creștere după 2015 și una foarte accentuată în perioada pandemiei. Cu precădere în satele de-a lungul drumului județean Băile Govora – Băbeni. Dar și pe drumul spre Horezu. Pe DN 64 însă am preferat să fie o zonă industrială, să avem acolo motorul economic al comunei. Utilitățile au fost iar un stimulent, faptul că avem rețea de gaze, că sunt proiecte care privesc extinderea, că avem ample proiecte de drumuri. Că suntem în master planul de canalizare”, susține edilul.
Utilitățile, apropierea de Râmnicu Vâlcea, dispunerea comunei în zona subcarpatică, într-un relief armonios, localitatea pe cei 11 km lungime tivuind dealurile de mijloc, în valea generoasă a Govorei, sunt criterii care au determinat această migrație a orășenilor, având cea mai mare creștere demografică din toate cele 89 de localități vâlcene.