Dintre cei 40 de km de autostradă Pitești – Tigveni (loturile 5 și 4), aproximativ 27 de km sunt realizați

Treptat autostrada Sibiu – Pitești se apropie de Vâlcea, în luna octombrie loturile 4 și 5 au avut un avans consistent de 6,74% puncte procentuale. Astfel lotul 5, Curtea de Argeș – Pitești a ajuns la 55,45% iar lotul 4 Curtea de Argeș – Tigveni la 12,02%.

Se remarcă o mobilizare foarte bună a italienilor de Webuild care în luna octombrie au avansat 4,92%, ceea ce ne face optimiști în privința unei inagurări în 2025, a celor 30 de km de șosea de mare viteză.

Italienii de la Webuild sunt aceiași care au câștigat și cotractul pentru lotul montan Tigveni – Cornetu (primul din județul Vâlcea) unde se preconizează că în februarie-martie anul 2024 ar putea intra în teren propriu zis.

PORR, cei care construiesc primul tunel de autostradă din România au ajuns la 12,02% puncte procentuale, din cei 10 Km din lotul care aduce autostrada la granița cu județul nostru. Este aceeași firmă care a lucrat și lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Boița.

Lotul 2, câștigat de turcii de la Mapa Cengiz ar urma să înceapă tot în februarie-martie anul viitor, momentan se lucrează la Organizarea de Șantier de la Câineni (Balta Verde) iar statul deja face exproprieri pentru ecoductul de la Râul Vadului.

În concluzie din cei aproximativ 40 de km care sunt în lucru, între Pitești – Tigveni (loturile 5 și 4) sunt deja 27 de km realizați.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *