Dinamoviştii lui Florin Bratu joacă la Pietrari

România are șanse mari pentru calificarea la Mondialul de fotbal din Rusia, spune Florin Bratu, cu condiția să abordăm serios, “încă din startul campaniei de calificare, din meciul cu Muntenegru, fiecare meci”.

Fostul internațional român și actual antrenor al echipei de fotbal Dinamo II a făcut aceste declarații fiind prezent în cantonament în județul Vâlcea la baza sportivă din Pietrari.

“Este o campanie pe care trebuie să o abordăm serios încă din debutul acesteia, din meciul cu Muntenegru. Muntenegru este o echipă bună, care a progresat de la an la an. De fapt, nu mai există echipe mici sau echipe mari, fotbalul s-a globalizat, recent am văzut cu toții impresiile frumoase pe care le-au făcut echipe gen Islanda sau Țara Galilor. Dar eu spun că România, cu noul antrenor, are șanse mari de calificare la mondialul rusesc”, a precizat Bratu.

Dinamo2Referindu-se la șansele de azi ale unui copil care provine dintr-o familie nevoiașă, dar care are talent, Bratu spune că există câteva cluburi care au tot interesul pentru a sprijini performanța.

“Fotbalul nu este restrictiv. Vorbesc de cazul lui Dinamo sau echipa lui Hagi sau cluburi din Ardeal. Sprijinim performanța și acolo unde posibilitățile materiale nu sunt. De exemplu, dacă aici, în Pietrari, la Vâlcea, există adolescenți care au talent sportiv, la fotbal, și au familii cu posibilități financiare reduse pentru a plăti o școală de fotbal, noi așteptăm ca profesorul de sport să ne recomande acest copil. Clubul Dinamo oferă cazare, masă și antrenament pentru orice copil, pe noi ne interesează talentul copilului, de aceea este o sugestie – copiii să facă azi cât mai mult sport ca să existe o bază cât mai largă de recrutare”, a mai adăugat fostul internațional român.

Florin Bratu se află în cantonament în județul Vâlcea cu echipa Dinamo II, la una din cele mai moderne baze sportive din județ, la Pietrari, acolo unde, în această vară, au mai fost prezenți și jucătorii de la Juventus București.

Se ştie că baza sportivă de la Pietrari este una din cele mai moderne din judeţ, construită în stil occidental, cu gazon impecabil, tribună de 300 de locuri şi instalaţie nocturnă.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *