Din toamnă, comuna Muereasca va avea apă în toate satele

Primarul Ion Ungureanu a menţionat că licitaţia a fost deja publicată în SICAP şi există deja firme interesate care au cerut mai multe detalii cu privire la lucrare, ale cărei costuri se ridica la aproximativ 600 mii lei. .

“Este vorba de extindere a reţelei în toate satele, stăteam deficitar în zona Andreeşti. Eu sper ca în maxim o lună să avem contractul semnat, iar lucrarea să fie finalizată în toamnă. Atât lucrarea şi să mergem repede cu branaşementele, până la asfaltarea drumului judeţean. Nu are rost să facem traversari, stricând covorul de asfalt. Deci toată localitatea va beneficia de apă, în acest an, asta este vestea”, spune primarul din Muereasca.

Tot în toamnă se preconizează a se finaliza şi lucrările de infrastructură prin PNDL, adică reabilitarea totală a Drumului comunal 171 şi a podului din Muereasca de Sus. Lucrări care permit o dezvoltarea imobiliară în zonă, pentru că deja aici s-au achiziţionat multe terenuri, localitatea fiind situată la 10 km de Râmnicu Vâlcea.

În acest timp se lucrează la Drumul Athosului, drum judeţean care traversează toată comuna de la Vest la Est. Sunt mai multe lucrări care prevăd ziduri de sprijin, consolidări de maluri, lărgiri ale carosabilului acolo unde relieful permite.

“Aşteptăm şi lucrări noi care să prevadă contiunarea regularizării albiei pârâului Muereasca, sunt porţiuni unde albia s-a lăsat mult şi poate antrena fenomenul de eroziune. Noi i-am scos pe cei de la 416 şi am curaţat vegetaţia crescută pe firul apei, pentru a preîntâmpina fenomenul de baraj natural..

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *