Din toamna anului 2020, se modifică rugăciunea “Tatăl Nostru”

Vești noi pentru credincioși. Se pare că va apărea o nouă versiune pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru”, pe care cei mai mulți creștini o rostesc în momentele lor de rugăciune. Noua formulare se va auzi în Biserici începând cu toamna anului 2020, iar motivul se pare că este unul bine întemeiat.

Decizia a fost luată Biserica catolică din Italia va folosi, iar noua versiune rugăciunii Tatăl Nostru va suferi o mică modificare. Astfel, invocația ”Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu ”Nu ne abandona în ispită”.

Noua formulare se va auzi în biserici din 29 noiembrie 2020, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, iar Teologul Bruno Forte susține că astfel, rugăciunea este mai aproape de intențiile lui Iisus, potrivit vaticannews.va.

Întrebat de ce episcopii italieni au hotărât modificarea celei mai vechi și cunoscute rugăciuni creștine, Teologul Bruno Forte a explicat că, în realitate, textul grecesc folosește un verb care înseamnă literalmente ”a ne duce, a ne conduce”.

Se pare că traducerea latină a cuvântului ”inducere” putea să facă referință la omologul grecesc. Dar, în italiană ”indurre” înseamnă ”a împinge la…”, la urma urmei, a face în așa fel încât aceasta să se întâmple. Rezultă ciudat, de aceea, faptul că-i putem spune lui Dumnezeu ”nu ne împinge să cădem în ispită”.

Pe scurt, traducerea cu ”nu ne împinge la…” nu rezultă a fi una fidelă», susţine Bruno Forte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *