”Din Drăgoești nu va mai pleca nimeni, toată lumea va reveni acasă”, spune primarul Melente

Comuna Drăgoești a ajuns în doar 8 ani să ajungă în topul localităților vâlcene, care să conteze prin curățenie, infrastructură, educație, sănătate, ecologie, investiții. Este una din comunele în care oamenii revin, în 2020, primăria eliberând peste 50 de noi autorizații de case, primarul Melente spunând că este doar începutul.

”Când am preluat conducerea primăriei, primul meu gând a fost cum să fac să stopez fenomenul depopuiării. Pentru mine era o tragedie să văd cum se golesc satele, casele, ulițele copilăriei mele. Când auzeam că nu știu cine a vândut tot și a plecat la oraș, apoi familii întregi care plecau în străinătate, Drăgoeștiul, nu mint, ajunsese fenomen general prin îmbătrânirea populației. Da, am traversat cea mai grea curbă socială care implicit se simte în venituri, în populația școlară, în sănătate, ce medici vin pentru câteva sute de cetățeni. E un domino care trebuia neapărat stopat, pentru că riscam în câțiva ani, să dispărem complet ca localitate”, spune primarul din Drăgoești.

Așa au demarat marile proiecte care au revoluționat localitate. Investiții uriașe în drumuri, în toate drumurile comunale și sătești, apă și canalizare, iluminat public.

”Dar nu lucrări ca să fie făcute. Am exigențele mele, pentru mine un drum nu înseamnă să trântești acolo, două palme de asfalt și gata, ai făcut treaba. Un drum înseamnă de la rigole, calitatea asfaltului, diomensiune, intabulare. Un drum se face să reziste, nu să-l repari anual După ce am pus la punct drumurile în sate unde nici cu căruța nu puteai ajunge când plouă, fenomenul depopulării s-a diminuat. Adică, din cei care erau la muncă în străinătate au început să inevstească în locuințe. Mulțumiți că au cum ajunge acasă, că au apă, că există canalizare”, contiună Melente.

Școlile care au fost reabilitate, programul de after shool, parcurile, locurile de joacă, amenajarea zonei de târguri, dezvoltatea sectorului piscicol, reabilitarea drumului județean, au completat gama de inevstiții.

”Și nu în ultimul rând gazele naturale. Acest proiect va stop definitiv depopularea. Crearea unor standade de viață și confort de nivel urban sau premise pentru investitori în zonă nu numai că va stopa plecările din comuna dar va stimul revenirile acasă. Sau pe cei care vor să cumpere aici. Noi vom găsi terenuri pentru tinerii căsătoriți să le oferim în concesie celor care vor să construiască case. Stimulăm natalitatea, urmărim să nu avem abandon școlar, prin burse pentru elevi, vrem o comunitate educată, vrem să fie bine aici la Drăgoești”, spune primarul Melente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *