Digitalizarea primăriei, un microbuz electric, aparatură topo, proiectele prin PNRR ale comunei Sinești

Consilierii locali ai comunei Sinești au aprobat implementarea unui proiect cu finanțare europeană, prin Planului Național de Redresare şi Reziliența (PNRR) ce vizează digitalizarea serviciilor oferite de primărie.

„Pe ordinea de zi a Consiliului Local  am avut aprobarea cererii de finanțare și a valorii proiectului pentru obiectivul de investiții Digitalizarea serviciilor comunei Sinești, pe componenta 10 a PNRR, respectiv Fondul local. Proiectul presupune eficientizarea și digitalizarea fluxurilor de lucru în mediul organizațional, dotarea cu infrastructură hardware la nivelul de UAT, servicii personalizate, gen să completăm cu anumite programe informatice. De asemenea, este inclusă și monitorizarea video la nivel de comună, în prezent avem câteva camere funcționale și sistemul necesită o extindere și în alte localități instalare de sisteme noi. Vom informatiza compartimentele din cadrul primăriei, cele care nu sunt informatizate și dotări cu infrastructură, cu calculatoare noi, periferice, programe, precum și aparatură moderrnă pentru serviciul de cadastru”, a precizat primarul localității, Cristian Burleanu

Tot prin PNRR va fi achiziționat un microbuz electric, două stații electrice de încărcare, dintr-un total de 4, restul fiind prin Agentia de Mediu.

Burleanu a mai afirmat că în ultima perioadă au fost depuse mai multe cereri de finanțare, cu o valoare totală de aproximativ 120 de milioane de lei, ce vizează, între altele, realizarea rețelei de gaze din comună, asfaltarea unor drumuri, construirea de poduri, precum și rețeaua de canalizare.

„Mai avem cereri de finanțare, depuse pe Anghel Saligny (Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, ce are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală – n.r.), pentru gaz și pentru canalizare. Totodată, mai avem un proiect și la CNI (Compania Naţională de Investiții – n.r.), aflat în licitație, care prevede realizarea unei săli de sport cu 102 locuri.”, a mai declarat Burleanu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *