Diculeştii Vâlcii, locul unde Olteţul şi Cerna au creat eleganţă în administraţie

Diculeştiul arată azi ca o localitate cochetă, cu un centru civic elegant, unde regăsim un parc, un cămin cultural, un centru administrativ, o şcoală, toate renovate şi reabilitate din resurse proprii. Poate şi de aceea, numărul celor care îşi ridică locuinţe a crescut în ultimii ani; există, în localitate, un complex de distracţii căutat în regiune.

De aceea pelerinul care ajunge în Vâlcea de sud, nu are cum să nu îi placă la Diculeşti, o comună cu case tradiţionale, cu foişor în faţă, o localitate, unde se întâlnesc două ape – Cerna şi Olteţul.

Diculeştii este localitatea care a reînviat şi care, din sudul vitreg al judeţului Vâlcea, a fost pusă mereu la grele încercări în istorie. Aici, ciuma lui Caragea a distrus toată populaţia, dar cei cinci locuitori care s-au salvat au refăcut aşezarea.

Desfiinţată apoi de comunişti, Diculeştiul renaşte târziu, în anii 2000, şi azi se prezintă ca una din cele mai cochete comune ale sudului de judeţ, oferind Bălceştiului o haină estică, elegantă, la început de vară.

Se ştie că aici marea doamnă Zinca Golescu a avut un conac, o moşie cu vii şi pomi şi unde era multe seri de poezie şi ceaiuri.

Mai nou, se pare că, administraţia comunei, condusă de edilul Armand Cupăreanu, are şanse mari de a aduce un un important agent economic în zonă. Un agent economic care se va alătura celorlalţi şi va crea peste 100 de locuri de muncă.

“Nu pot detalia acum despre ce e vorba dar consider asta cel mai important punct din programul meu electoral, crearea locurilor de muncă, ridicarea nivelului de trai şi eu cred că poziţionarea noastră pe drumul care duce spre Balş, spre drumul expres Craiova – Piteşti, este un plus pentru investiţii. Aşteptăm şi proiectele depuse pe OG 28 şi eu cred că putem vorbi de un salt înainte al localităţii”, spune Arman Cupăreanu.

Diculeştii a câştigat pariul cu prezentul, iar în anul 2017 a intrat demn, cu emblema unei localităţi europene de sud de Vâlcea, cu demnitatea că, de această dată, renaşterea a fost pentru totdeauna.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *