Diculeşti – oaza rezidenţială a Bălceştiului

Comuna Diculeşti are toate şansele să fie considerată cartierul rezidenţial al oraşului Bălceşti şi, drept urmare, să aibă o perspectivă de dezvoltare la comun cu oraşul lui Poenaru.

Administraţia locală din Diculeşti a reuşit, în ultimii ani, să facă minuni în ceea ce priveşte progamul investiţional în infrastructură, cu un buget local destul de redus. Ne referim aici la asfaltare, la apă, la canalizare.

În schimb, cea mai mare problemă pe care Diculeştiul a întâmpinat-o a fost cu RAJDP Vâlcea, regie care a reuşit perfomanţa de a inunda mai multe gospodării, desfiinţând canale colectoare şi astupând poduri.

„Am avut patru gospodării inundate, am o locuinţă unde oamenii nu pot ajunge din cauza apelor, atunci când plouă. Nu ştiu care este gândirea celor de la RAJDP, dar eu văd consecinţele acestor prostii. Au venit, au făcut notă de constatare şi atât”, spune edilul Sorin Crupăreanu.

primar_diculestiDincolo de aceste neajunsuri, Diculeştiul arată azi ca o localitate cochetă, cu un centru civic elegant, unde regăsim un parc, un cămin cultural, un centru administrativ, o şcoală, toate renovate şi reabilitate din resurse proprii. Poate şi de aceea, numărul celor care îşi ridică locuinţe a crescut în ultimii ani; există, în localitate, un complex de distracţii căutat în regiune.

Agricultura, în Diculeşti, este una cooperatizată, mare parte din proprietari preferând să arendeze terenurile.

„Odată cu dezvoltarea Parcului Industrial din Bălceşti, mizăm pe o creştere a ofertei locurilor de muncă şi, astfel, Diculeştiul intră în siajul economic al zonei. Crearea unui pol economic al sudului, mai ales că suntem pe axele comerciale ale Doljului, Oltului şi Vâlcii, poate să ne facă să fim optimişti din acest punct de vedere”, a mai completat edilul din Diculeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *